Zeventien doden bij nieuwe uitbraak van ebola in Congo

AP
In de Democratische Republiek Congo (DRC) zijn bij een nieuwe ebola-epidemie in de Evenaarsprovincie al zeker 17 doden gevallen. Dat heeft het Congolese ministerie van Gezondheid vandaag laten weten. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De ebolagevallen zijn ontdekt in de noordwestelijke stad Bikoro. Congo verklaarde in juli vorig jaar dat de toen heersende ebola-epidemie voorbij was. Het is de negende keer dat er ebola is vastgesteld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Volgens de mededeling van het ministerie werden op 3 mei 21 gevallen van koorts met hemorragische symptomen en 17 overlijdens geregistreerd.

Ebola wordt volgens wetenschappelijk onderzoek verspreid via vleermuizen, die het virus dragen zonder eraan te sterven. Bij de mens ligt de mortaliteit van ebola gemiddeld op 50 procent, al zijn er bij sommige uitbraken ook uitschieters opgetekend tot 90 procent.

In 2014, ten tijde van de grote uitbraak in West-Afrika, werd ook Congo getroffen door het virus. Die uitbraak, in de toenmalige Evenaarsprovincie in het noordwesten van het land, had niets te zien met die in West-Afrika en kon snel gestopt worden. Er vielen toen, volgens de officiële cijfers, 49 doden. In andere landen in West-Afrika stierven 11.300 mensen aan de ziekte. 28.600 mensen raakten besmet.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • adam naaktgeboren

    Als je met teveel zijt heeft de natuur waarschijnlijk de oplossing voor het probleem en niet de paus.

  • Charles Petitjean

    Het einde der mensheid gaat nu razendsnel gaan.

  • Tania Janssens

    Oei oei daar gaan we weer. Hoop dat ze vlug de goede medicijnen krijgen, zodat het niet uitbreid.