Illustratiebeeld. Leden van de Franse antiterrorisme-eenheid GIGN in actie.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Leden van de Franse antiterrorisme-eenheid GIGN in actie. © AFP

Zeven verdachten in gevangenis voor drugshandel tussen Frankrijk en België

Zes verdachten zijn in Frankrijk aangehouden en één in België in hechtenis genomen dinsdsag na een gezamenlijke actie van Franse gendarmes en de Belgische veiligheidsdiensten tegen “structurele drugshandel” tussen beide landen. Dat maakt het parket van de stad Laval, in het Franse departement Mayenne, bekend.

 1. Ouders van minderjarige tieners luiden alarmbel: “Nieuwe drug maakte van onze zomer een ware hel”
  PREMIUM
  Zoersel

  Ouders van minderjari­ge tieners luiden alarmbel: “Nieuwe drug maakte van onze zomer een ware hel”

  De nieuwe drug ‘sloth juice’ zou circuleren aan het skatepark in Sint-Antonius Zoersel. Bezorgde ouders van jonge tieners vragen actie tegen deze vloeistof voor een elektrische sigaret waarin synthetische cannabis wordt vermengd. Hun open brief werd op de gemeenteraad voorgelezen door raadslid Wouter Bollansée (Vlaams Belang). De lokale politiekorpschef Geert Smet en burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) reageerden dat elk drugsprobleem en dus ook dit geval bijzonder ernstig genomen wordt.
 1. Hoe rechterhand Aquino én criminele aannemer met politieke banden weer in grootschalig drugsonderzoek belanden
  PREMIUM
  Limburg

  Hoe rechter­hand Aquino én criminele aannemer met politieke banden weer in grootscha­lig drugsonder­zoek belanden

  Gerechtelijke speurders zijn woensdagochtend binnengevallen op 29 adressen in Belgisch en Nederlands Limburg. In het onderzoek gelinkt aan grootschalige drugs- en sigarettenhandel blijkt de 67-jarige Maaseikenaar Hendrik Pals de spilfiguur, eerder al veroordeeld voor fraude in een corruptiedossier met ex-schepen Ali Caglar. Ook Nico Beckx, rechterhand van de Aquino’s, duikt weer op in het dossier, ondanks een eerdere veroordeling van zeven jaar na vijf drugstransporten.