Amelia en Eben waren amper 3 en 4 toen hun mama vorig jaar overleed aan borstkanker. "Vorige week konden ze voor de eerste keer huilen, toen ik hen opnieuw de filmpjes toonde die Tina voor hen gemaakt had", zegt papa Dave.
Volledig scherm
PREMIUM
Amelia en Eben waren amper 3 en 4 toen hun mama vorig jaar overleed aan borstkanker. "Vorige week konden ze voor de eerste keer huilen, toen ik hen opnieuw de filmpjes toonde die Tina voor hen gemaakt had", zegt papa Dave. © Photo News

“Zelfs Tina's handschrift hield ik bij”: jaar na overlijden van mama die zoveel mogelijk herinneringen wilde voor haar gezin

Het laatste wat Tina Vandenbosch wilde voor ze stierf, waren tastbare herinneringen voor haar kinderen. Maar de dood, vorig jaar in april, kwam te snel. Zo goed en zo kwaad als hij kan vult Dave Gillaer (44) vandaag de rol van vader én moeder in voor Eben (5) en Amelia (4), en probeert hij Tina's laatste wensen waar te maken. "Zelfs haar handschrift hield ik bij. Misschien zijn de kinderen er iets mee."

4 reacties

 • Arne Dumoulin

  2 maanden geleden
  Sterkte, echt, sterkte. Ik kan t me niet voorstellen, t gedacht alleen geeft me tranen in de ogen.
 • gilberte Vergaelen

  2 maanden geleden
  Heb het ganse artikel gelezen in de krant. Zoiets zou nooit nog mogen gebeuren. Veel moed man en zorg voor je kindjes, maar dat doe je wel!
 • Kimmy Bossier

  2 maanden geleden
  Veel sterke in deze moeilijke periode
 • Bettina De mol

  2 maanden geleden
  Slik, je doet het goed, draag zorg voor uw kindjes en wie weet komt er ook nog eens liefde op je pad!
 1. Onweer met intense neerslag en rukwinden op komst: vanavond code oranje in heel het land
  HET WEER

  Onweer met intense neerslag en rukwinden op komst: vanavond code oranje in heel het land

  We krijgen namiddag nog overwegend droog weer met veel bewolking in het westen en zonnige perioden in het oosten. In het zuidoosten is er kans op enkele lokale onweerachtige buien naar de avond toe. De maxima gaan van 18 graden aan zee tot lokaal 30 graden in het oosten. In de loop van de avond en vooral vannacht komen er intense regen- en onweersbuien vanaf het zuiden. De minima gaan van 14 tot 18 graden, zegt het KMI.
 2. Franse gendarmerie legt raveparty in Bretagne met 1.500 mensen stil: feestvierder verliest hand

  Franse gendarme­rie legt raveparty in Bretagne met 1.500 mensen stil: feestvier­der verliest hand

  De Franse ordetroepen hebben even na de klok van 17 uur de ontruiming aangevat van het Bretoense Redon (Ille-et-Vilaine) waar een illegale raveparty aan de gang is. De ordediensten gebruiken daarbij traangras. Bij de gewelddadige confrontatie tussen feestvierders en politie vielen verscheidene gewonden. “Een jonge feestvierder van 22 jaar verloor een hand”, aldus de prefect van Ille-et-Vilaine, Emmanuel Berthier. Vijf mannen zijn zaterdag in voorlopige hechtenis genomen.