Zelfs NBA-kampioen leert van Messi en Barça

Voetbal en basketbal. Het zijn allebei balsporten, maar totaal verschillend. Toch gebruikt Steve Kerr, coach van de Golden State Warriors, beelden van voetbalsterren om zijn eigen spelers te prikkelen. Dat vertelde Stephen Curry, de MVP van vorig seizoen.

"De coach liet ons beelden zien van voetbalgroothelden, voornamelijk van Messi", legt Curry uit. "Hoe hij en Barcelona het aanpakken: hun stijl, hun manier van spelen en hoe ze scoren. Die lijn wordt doorgetrokken naar hoe wij spelen. We laten de bal snel rondgaan en gebruiken zo veel mogelijk spelers in onze 'plays'. Ik ben er zeker van dat je dat ziet tijdens onze matchen."

De vergelijkingen gaan ook op als de statistieken erbij genomen worden. Zo zijn de Warriors de regerend NBA-kampioen, terwijl Barcelona titelhouder is in La Liga én de Champions League. Daarnaast hebben de Catalanen met Messi de huidige Gouden Bal in de rangen, Golden State heeft met Curry de MVP in huis.

Messi de beste, Curry ook
"Messi is de beste aller tijden", vult Harrison Barnes aan. "Steph (Stephen Curry, nvdr.) speelt momenteel op een ontzettend hoog niveau. De dag van vandaag is hij zonder twijfel een van de beste spelers in de NBA. Wat ze gemeen hebben? Ze laten wat ze doen er zo gemakkelijk uitzien."

De NBA-sterren geven ook hun mening over de Clásico die morgen op het programma staat. "Die wedstrijd is altijd leuk om te volgen", vindt Curry. "Het zijn twee enorm getalenteerde teams die allebei een verschillende speelwijze hebben. Het gaat er ongetwijfeld om spannen." Barnes is duidelijker in zijn antwoord: "Barça gaat Real afmaken. Net zoals vorige keer. Ik ben er zeker van dat Barcelona opnieuw wint."