ANP / EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EPA

Zelensky trekt donderdag naar Europees Parlement in Brussel: wat komt hij juist doen? En is dat wel veilig?

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky komt donderdag naar Brussel om op een speciale zitting het Europees Parlement toe te spreken. Waarover zal zijn speech gaan en hoe belangrijk is dit bezoek voor het verdere verloop van de oorlog? Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen) geeft uitleg.

 1. Zelfstandige Delhaizes vallen droog, concurrenten gaan niet alles kunnen opvangen: “Wacht niet tot zaterdag 16 uur om inkopen te doen”
  PREMIUM

  Zelfstandi­ge Delhaizes vallen droog, concurren­ten gaan niet alles kunnen opvangen: “Wacht niet tot zaterdag 16 uur om inkopen te doen”

  Net nu de winkels van Delhaize weer open beginnen gaan, is een nieuwe brandhaard ontstaan: het distributiecentrum in Zellik werd een dag lang geblokkeerd. Er raakte daardoor geen verse voeding meer in de winkels - ook niet bij de zelfstandige Delhaizes. “Hopelijk hebben de vakbonden het gezond verstand om geen onschuldige slachtoffers te maken”, zegt professor Gino Van Ossel. Ondertussen rijden de vrachtwagens weer uit.
 2. Blokkade distributiecentrum Delhaize opgeheven: vrachtwagens rijden weer uit en personeel weer aan de slag

  Blokkade distribu­tie­cen­trum Delhaize opgeheven: vrachtwa­gens rijden weer uit en personeel weer aan de slag

  Het distributiecentrum van Delhaize in Zellik (Asse) is niet meer geblokkeerd, dat bevestigt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver ons. “Sinds donderdagavond rijden er opnieuw vrachtwagens uit naar onze winkels. Ook de nachtploeg is opnieuw aan het werk gegaan. Of er opnieuw sociaal overleg gepland is, kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Het belangrijkste is dat het distributiecentrum open is en er weer gewerkt wordt.”
  Asse