Zeldzaam: kijk hoe Obama even zijn kalmte verliest als Clinton-aanhangers Trumpfan uitjouwen

Op een rally voor de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton in Fayetteville, North Carolina, heeft de huidige president Barack Obama zich bijzonder boos gemaakt op het publiek, dat de kelen schor schreeuwde en zich aan het betere boegeroep waagde toen een eenzame Trump-aanhanger van zich liet horen.

In een bevlogen speech wees president Obama op de "gevaren" van het bekende ontvlambare temperament van Donald Trump. "Op de eerste dag dat ik president werd, heb ik de uitleg van de nucleaire codes gekregen", vertelde hij. "Dat ontnuchtert je... Willen we echt dat Trump die codes krijgt? Dezelfde Trump die in het midden van de nacht op sociale media een tv-programma aanvalt omdat het een parodie over hem heeft gemaakt?"

Een eenzame Trump-supporter in het publiek vol Clinton-aanhangers liet die uitspraak niet passeren. De man, klaarblijkelijk een veteraan, reageerde en kreeg meteen een storm van verwijten en 'boe's' over zich heen.

AP

Obama wond zich vervolgens op over de plotse commotie en vond het duidelijk niet kunnen dat de oudere man in militair kostuum zo werd uitgejouwd door de zich kinderachtig gedragende massa.

"Hey. Luister! Iedereen!", riep hij meermaals, terwijl het gejouw verder ging. "Ga zitten en wees stil voor een seconde."

REUTERS

Focus

"Ik heb je gezegd om gefocust te zijn en jullie zijn niet gefocust! Luister naar wat ik wil zeggen. Stop. Ik ben serieus. Stop." Toen de massa eindelijk enigszins bedaard was, zei Obama: "We hebben hier een oudere man die zijn kandidaat steunt. Hij doet niets verkeerd, met hem moet je niet bezig zijn. Dit bedoel ik met niet gefocust zijn."

AP

"Eerst en vooral, wij leven in een land dat vrije meningsuiting respecteert. Ten tweede lijkt het erop dat hij als soldaat heeft gediend en daar moeten we respect voor hebben. Ten derde, hij is een oudere man en voor onze ouderen moeten we respect hebben. Ten vierde -en daar weerklonk de moraal van het verhaal en zijn intussen bekende, belangrijke boodschap...

"Don't boo, vote!"

AP