Zandsculptuurfestival Blankenberge breekt wereldrecord

UNKNOWN

Het Zandsculptuurfestival in Blankenberge is het langste zandsculpturenfestival ter wereld. Met een lengte van 841,80 meter werd dit jaar een wereldrecord gebroken. Momenteel wacht de organisatie op de officiële publicatie in het Guinness Book of Records. Dat maakte het festival vandaag bekend.
 
"Deze editie belooft één van de mooiste van de voorbije jaren te worden", aldus Alexander Deman, de organisator van het festival. "Het is een echte wereldreis, nooit eerder kwamen zoveel artiesten naar Blankenberge. Door dit wereldrecord zijn we meteen het grootste zandmuseum ter wereld."
 
"Reis om de Wereld"
Het Zandsculptuurfestival heeft als thema "Reis om de Wereld". Het is volgens de organisatoren "een reis naar de populairste reisdoelen en indrukwekkendste bezienswaardigheden ter wereld". In totaal zijn 171 taferelen gesculpteerd die over ruim 40 landen en 6 continenten verspreid staan. Je passeert er langs de voornaamste wereldwonderen, de meest bezochte cultuurmonumenten en ontmoet er de grootste helden uit onze geschiedenis.
 
"Sand World, Reis om de Wereld" is nog elke dag open tot en met 31 augustus. Het festival is dagelijks te bezoeken van 10 tot 19 uur. (belga/ka)