Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst. © Photo News

Zal corona ooit in een gewoon ‘griepje’ veranderen?

Mogen we corona dan nog echt geen griep(je) noemen? Die vraag stellen velen zich ongetwijfeld nu zowel het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens toeneemt, maar velen tegelijk ook opzien tegen mogelijk alweer een winter vol strengere maatregelen. “Het coronavirus zal op termijn wel minder dodelijk worden, maar altijd veel besmettelijker blijven dan griep”, stelt viroloog Marc Van Ranst.

72 reacties

 • Norbert Bauwens

  3 weken geleden
  Dit is een blijvertje. De farmaceutische industrie heeft geld geroken en gaan zeker die melkkoe niet slachten.
 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  Allee, dan blijven we maar binnen.
 • jos van steenwinckel

  1 maand geleden
  En Steven Van Gucht zei vorige week nog dat de pandemie na de winter waarschijnlijk voorbij zal zijn. Ni dus he.
 • Ian Vandenbossche

  1 maand geleden
  De Croo “raad” de mensen aan een mondmasker op te zetten,.. van welke planeet kolen onze politici? We hebben geleerd dat, als het over preventieve Covidmaatregelen gaat, de mensen “goede raad” totaal negeren. Om het virus enigszins tegen te houden moeten mensen wettelijk verplicht worden, op straffe van boetes. Enkel zo kunnen we de zwakkeren onder ons, maar ook de antivaccers in leven houden.
 • Chris Ysebaert

  1 maand geleden
  Ik wacht op de eerste politicus, viroloog of andere expert die openlijk durft zeggen: we weten het niet, dit organisme is ons altijd een stap voor. Het zal blijven muteren en slachtoffers eisen. Daar is moed voor nodig maar ondanks alle maatregelen staan we nergens. Het enige waar we tot nu toe in geslaagd zijn is het vertragen, dat is alles.