Yellow Tigers kloppen Oostenrijk in oefenduel

Laura Heyrman en Els Vandesteene, hier op een archiefbeeld.
BELGA Laura Heyrman en Els Vandesteene, hier op een archiefbeeld.
De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft in het Sloveense Maribor, als voorbereiding op de komende EK-kwalificatiecampagne, een makkelijke 3-0 (25-10, 25-19 en 25-19) zege geboekt tegen Oostenrijk.

Onder aanvoering van kapitein Charlotte Leys sloegen de Yellow Tigers in de eerste set meteen een kloofje bij 12-6. Bij 24-9 zagen de Tigers een eerste setbal nog weggewerkt worden, waarna Heyrman de eerste set voor de Tigers toch binnenhaalde met 25-10.

In de tweede set volgde er, in eerste instantie, een ander spelbeeld. Oostenrijk leidde tot 8-11, waarna de Tigers de kloof dichtten en erop en erover gingen. Met een ace, via de netrand, beslisten de vrouwen van bondscoach Gert Vande Broek de tweede set (25-19).

In een spannende derde set breidden de Tigers een 10-7 kloof uit naar 16-12, om de Belgische zege nadien te verzekeren met 25-19. Ook in twee experimentele extra sets trokken de Tigers het laken naar zich toe (25-13 en 25-19).

De Tigers bereiden zich voor op de EK-kwalificaties, waarin ze het in de laatste twee weekends van september opnemen tegen Frankrijk, Spanje en Bosnië-Herzegovina. De zes groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor de EK-eindronde in Azerbeidzjan en Georgië volgend jaar. Alle tweedes vechten in barrages om de laatste drie tickets.

België speelde met: Van de Vyver, Aelbrecht, Van Hecke, Heyrman, Leys, Herbots, libero Ruysschaert. Kwamen in: Biebauw, Vandesteene, Van Gestel, Lemmens, Rousseaux, Courtois