World Tapas Day: zo maak je zelf de lekkerste Albóndigas

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Niet dat we een excuus nodig hebben om tapas te eten, maar op een dag als vandaag - World Tapas Day - is het bijna verplicht. Speciaal voor de gelegenheid geeft NINA je het recept van de lekkerste Albóndigas mee: balletjes in tomatensaus op zijn Spaans.

Ingrediënten (voor vier personen):

- 500 gr rundergehakt
- 100 g varkensgehakt
- 100 g oudbakken brood (in stukjes)
- 1 ei
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 kg tomaten
- Bloem
- 100 ml melk
- 1 tl suiker
- Olijfolie
- Zout
- Peterselie

Voorbereiding

1. Snij de tomaten in stukjes. Schil de knoflook en ui en snij ze fijn. Ook de peterselie moet fijn zijn.

2. Verwarm de olijfolie op een matig vuur en voeg de ui en de helft van de knoflook toe. Wanneer de ui doorschijnend begint te worden, doe je de tomaten en suiker erbij. Laat het geheel 25 tot 30 minuten sudderen.

3. Mix het tomatenmengsel tot het een gladde textuur krijgt.

4. Week de broodkruimels in de melk en zet ze apart.

5. Voeg in een grote mengkom het gehakt, de rest van de knoflook, het ei, de fijngehakte peterselie (naar smaak) en zout (naar smaak) toe. Meng goed en roer de broodkruimels erin.

6. Maak gehaktballetjes die groot genoeg zijn (een diameter van zowat 3-4 cm) door ze tussen je handpalmen te rollen. Smeer ze in met een laagje bloem.

7. Zet een diepe pan met genoeg olijfolie op een middelhoog vuur en bak ze tot ze bruin zijn.

8. Doe de tomatensaus in een pot op een laag vuur en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 8-10 minuten sudderen.

9. Serveer met verse peterselie en smakelijk!

Suggestie: voor een nog gladdere saus kun je de tomaten ook schillen.

Recept via VakantiehuizenSpanje.nl