De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © USA TODAY Sports

Witte Huis: “Regering-Biden monitort onrust op financiële markten”

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden volgt de onrust op de wereldwijde financiële markten, waaronder de sterke waardedaling van het Britse pond ten opzichte van de dollar. Dat zei een woordvoerder van het Witte Huis. Biden had vrijdag een bijeenkomst met zijn belangrijkste economische adviseurs.

6 reacties

 • peter pierreux

  2 maanden geleden
  Biden voert precies uit wat iedereen dacht dat Trump ging doen… 😏
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De euro stond op zijn hoogste punt op 1,56 en nu op 0,96. Voor alles wat we nu importeren van buiten Europa moeten we nu dus een pak meer betalen. Boven op de woekerprijzen voor energie, het verdampen van onze spaartegoeden en de ineenstorting van de beursaandelen. Met dank aan de EU en de ECB. Het lijkt wel op een plan om van de EU een derde wereld continent te maken.
 • Guy Van Brussel

  2 maanden geleden
  Tiens,...ik herinner me dat men ooit zei dat wanneer Trump aan de macht zou komen er een recessie zou komen,..plus een derde wereldoorlog,...zo zie je maar !
 • André Decrock

  2 maanden geleden
  Lap, hij zegt tegen de Britten trekt uw plan en idem dito voor de Euro, hij manipuleert en wij , de gewone man , betalen het gelag , net zoals met de oorlog in Oekraïne waar de VS ook de leider en de organisator van is
 • Laurent Van De Velde

  2 maanden geleden
  ‘Sleepy Joe’ bleek dan toch geen verkeerde bijnaam… Ik kan mij niet voorstellen dat Putin zou ver zou durven gaan zijn met Trump aan het roer, zowel in de VS als bij de NAVO…
 1. Vluchteling aan buitengrens van Europese Unie neergeschoten

  Vluchte­ling aan buiten­grens van Europese Unie neergescho­ten

  Volgens een onderzoek van de Duitse openbare omroep ARD en andere media zouden Bulgaarse grenswachten een vluchteling hebben neergeschoten aan de buitengrens van de Europese Unie (EU) in Bulgarije. Volgens die media gaat het om een jonge Syriër van wie de naam bekend is en die na het incident naar een Turks ziekenhuis is gebracht. In een eerste reactie op dinsdag ontkende Bulgarije dat zijn grenspolitie op migranten had geschoten. Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Sofia, uitgezonden door de staatstelevisie en de staatsradio, probeerden 65 mensen "illegaal de grens over te steken".
 2. Duitsland diep geschokt nadat meisje (14) is doodgestoken door asielzoeker
  23

  Duitsland diep geschokt nadat meisje (14) is doodgesto­ken door asielzoe­ker

  Duitsland blijft diep geschokt achter nadat maandag in de buurt van de stad Ulm een meisje (14) op weg naar school is doodgestoken door een Eritrese asielzoeker. Ze was samen met een ander meisje (13) op weg naar de bushalte toen ze plots door een 27-jarige met een mes werden aangevallen. Het tweede slachtoffer overleefde, maar ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Buurtbewoners hebben kaarsjes en bloemen neergelegd op de plaats van het drama.