De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko.
Volledig scherm
De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko. © AP

Wit-Rusland komt met drastische maatregelen tegen Europa

Het door Europa bestrafte regime van Wit-Rusland heeft nieuwe drastische tegenmaatregelen aangekondigd. De machthebbers in Minsk leggen de doorvoer van Europese producten naar Rusland en China aan banden. De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko dreigde verder vluchtelingen uit Afghanistan, Syrië en Irak ongehinderd door te laten naar Europese landen. Hij haalde vooral fel uit naar Duitsland.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. ONZE OPINIE. “Een oprechte angst voor het vaccin koop je niet af door te dreigen met ontslag”
  PREMIUM
  40

  ONZE OPINIE. “Een oprechte angst voor het vaccin koop je niet af door te dreigen met ontslag”

  “Verplichte vaccinatie voor zorgverleners.” Het was één van de ronkende koppen, na het Overlegcomité in augustus. Ook toen wist men al: een sluitend wetgevend kader uitwerken, dat overeind blijft in de rechtbank, zal nog maanden op zich laten wachten. De overheid heeft zich hoe dan ook moeilijk gezet, door in navolging van Frankrijk en Italië een vaccinatieverplichting in te voeren. Want wie iets verplicht, moet ook sancties voorzien. Anders is het niet meer dan een loos dreigement.