In de Alpen kan komend weekend tot meer dan een halve meter sneeuw vallen.
Volledig scherm
In de Alpen kan komend weekend tot meer dan een halve meter sneeuw vallen. © Getty Images

Winter komt dichterbij: komend weekend dik pak sneeuw voorspeld in de Alpen

De winter komt langzaam maar zeker dichterbij en dat is de komende dagen te merken in de Alpen. Die worden voor de eerste keer na de zomervakantie getrakteerd op een dik pak sneeuw. Vooral centraal in de Alpen, in Zwitserland en Oostenrijk, zullen de bergtoppen wit kleuren.

5 reacties

 • leo Mariën

  3 maanden geleden
  Prachtig, de ondergesneeuwde bergen!
 • eric busseniers

  3 maanden geleden
  En die weermannen maar beweren dat het weer extreem is , de natuur hersteld zich altijd zelf , en de zomer van 1976 was warmer als dit jaar , want toen was het tot eind oktober 25 gr , daar ziet ge dat die weermannen er niks van kennen heden ten dagen, Armand Pien kende er meer van als heden met hun computers ,
 • jan tobbak

  3 maanden geleden
  een wintertje zoals vroeger min 20 graden en 1metertje sneeuw zalig en gezond
 • Dany Herman

  3 maanden geleden
  Het zout en sneeuwkettingen gaat duurder worden
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Benieuwd wat ze gaan doen met de energietarieven als het eens een echte winter wordt. De gepensioneerden nu laten bevriezen en in de krant elke dag een grafiekje met het aantal doden per dag.
 1. WEERBERICHT. Regen, regen en nog eens regen, mogelijk lokaal code oranje morgen

  WEERBE­RICHT. Regen, regen en nog eens regen, mogelijk lokaal code oranje morgen

  Het is vandaag soms zonnig maar meestal zwaarbewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag en maxima tussen 19 en 24 graden. Vanaf de middag neemt de kans op regen of buiige neerslag toe, maar vooral in de loop van de nacht en morgen/woensdag wordt de neerslag intenser. Het KMI verwacht dat het lokaal hard kan regenen, waardoor niet uitgesloten is dat code oranje zal worden ingevoerd. Vanaf middernacht geldt alvast code geel in heel het land.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.