Wilmots zoekt hulp in een poging om de groep niet te verliezen

Photo News
Discussie barst los. Eindelijk. Na vier jaar. De Rode Duivels nemen hun verantwoordelijkheid en de bondscoach aanvaardt de uitgestoken hand - een andere keuze heeft Marc Wilmots niet meer, wil hij het EK redden. Spelers en bondscoach hebben zichzelf opnieuw op scherp gezet: "We gaan strijden op leven en dood."

Mediadag hoeveel? We zijn de tel kwijt. Maar deze zinderde toch een beetje langer na, gisteravond. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, en Jordan Lukaku, maar vooral bondscoach Marc Wilmots stonden de pers te woord met - excuseer voor het woord, daar is het weer - een opvallende grinta. De kater na de nederlaag tegen Italië is collectief doorgespoeld. Even daarvoor was ruim anderhalfuur getraind. Elf tegen elf. "Met verschillende formaties. Ik heb vanalles geprobeerd", kwam de bondscoach vertellen. "Ik heb gekeken en zal analyseren." En 'vanalles' mag u letterlijk nemen. De spelersgroep mocht actief bijdragen aan de training, zoals u in onze krant kan lezen, maar heeft daarbij geen flauw idee wat allemaal door het hoofd van hun bondscoach gaat.

Wilmots zocht de afgelopen achtenveertig uur toenadering tot zijn spelers. Hij ging een open discussie aan met zijn aanvoerders. Waarom gooit de bondscoach het over een andere boeg? Dat ontdekt u op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang.