Wilmots kiest voor ploeg van Degryse, De Bruyne spéélt

Wilmots zet Kevin De Bruyne op de tien
AFP Wilmots zet Kevin De Bruyne op de tien
Courtois; Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Witsel, Dembélé, De Bruyne; Carrasco, Lukaku en Hazard. Dat is de opstelling waarmee de Rode Duivels deze namiddag Ierland bekampen in Bordeaux, zo hebben onze journalisten ter plekke uit goede bron vernomen. Voornaamste conclusie: De Bruyne speelt - in tegenstelling tot wat verschillende bronnen beweerden - wél.

In vergelijking met de troosteloze prestatie tegen Italië voert bondscoach Marc Wilmots drie wijzigingen door: Fellaini, Ciman en Nainggolan verdwijnen uit de basis en worden vervangen door rechterflankaanvaller Carrasco, rechtsachter Meunier en box-to-box Dembélé. Niet toevallig is dat het elftal dat door HLN-analist Marc Degryse gisteren al werd geopperd.

Niet alleen drie nieuwe namen in de basis, maar ook één positiewissel. De Bruyne verhuist van de rechterflank naar zijn vertrouwde nummer tien. Hopen dus op een andere 'KDB' dan tegen Noorwegen en Italië, waar hij naar rechts werd getrokken en veel minder invloed had op het spel.

Tot slot: Lukaku behoudt het vertrouwen diep in de spits. Ondanks zijn slechte wedstrijd tegen Italië krijgt hij de voorkeur op Christian Benteke, Divock Origi en Michy Batshuayi. Vooral die laatste had toch wel op een basisplek gehoopt.

De bondscoach voert wel drie wijzigingen door: Fellaini, Nainggolan en Ciman verdwijnen uit de basis
Photo News De bondscoach voert wel drie wijzigingen door: Fellaini, Nainggolan en Ciman verdwijnen uit de basis
'KDB' zal zich kunnen uitleven op zijn vertrouwde positie achter de diepe spits
BELGA 'KDB' zal zich kunnen uitleven op zijn vertrouwde positie achter de diepe spits
Wilmots behoudt het vertrouwen in Lukaku diep in de spits.
BELGA Wilmots behoudt het vertrouwen in Lukaku diep in de spits.

Welke ploeg kies jij?

Wilmots heeft zijn (offensieve) elftal dus gekozen. Tot 15 uur heb je nog altijd de kans om jouw stem te laten horen. Geef in onderstaande tool van PlayBuzz jouw elftal dat tegen Ierland moet spelen door met pijltje spelers in of uit de ploeg te stemmen.