Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès. © BELGA

Wilmès legt in New York bloemen neer voor Belgisch slachtoffer van aanslag uit 2017

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft deze ochtend in New York bloemen neergelegd voor de Belgische Ann-Laure Decadt. Vier jaar geleden kwam ze om toen een terrorist haar en een twintigtal andere fietsers en voetgangers van het fietspad maaide. Twee andere Belgen raakten zwaargewond. Eerder op de dag nam Wilmès ook deel aan een herdenking van de twintigste verjaardag van de aanslagen van 9/11.

 1. Dina Tersago over 'Ik wil een kind’: “Ik wist dat dit een grote stap zou zijn voor Vlaanderen”
  Play
  TV
  18

  Dina Tersago over 'Ik wil een kind’: “Ik wist dat dit een grote stap zou zijn voor Vlaanderen”

  Vanavond start het controversiële VTM-programma ‘Ik wil een kind’. Daarin gaat Dina Tersago op zoek naar mensen die via een niet-traditionele gezinsvorm een kind willen. Het programma kon al op heel wat kritiek rekenen, onder andere van mediaminister Dalle. Dina vertelt aan VTM Nieuws wat haar mening is over het nieuwe programma. “Het is geen geformatteerd programma, we gaan dus geen baby op een dienblaadje aanbieden.”
 2. Terreurslachtoffers Marion Van Reeth en Aristide Melissas roepen op tot wereldwijde solidariteit: “We mogen niet bang zijn. We moéten verder leven”
  PREMIUM

  Ter­reurslacht­of­fers Marion Van Reeth en Aristide Melissas roepen op tot wereldwij­de solidari­teit: “We mogen niet bang zijn. We moéten verder leven”

  "Een koord vinden om uit de put te kruipen na een aanslag is zo verschrikkelijk moeilijk." De Antwerpse zakenman Aristide Melissas (50) weet waarover hij spreekt. Op een prachtige herfstdag in 2017 maakte een IS-terrorist in een pick-up abrupt een einde aan de fietstrip van zijn gezin langs de Hudson in New York. Er vielen acht doden. Aristides vrouw raakte beide benen kwijt, hij lag op straat met een gespleten schedel. Zij en andere overlevenden roepen nu in een wereldwijde campagne op tot solidariteit. "Want terreur kan ons állemaal raken. Op eender welk moment. Eender waar."
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.