Wilde rit door Brusselse binnenstad eindigt tegen gevel

Google Streetview
Vanmorgen is een wilde rit van een Audi A3 met Franse nummerplaat door de Brusselse binnenstad omstreeks 7.45 uur geëindigd in een ongeval in de Lombardstraat. Daar ging de wagen, met vijf inzittenden, uit de bocht. De bestuurder is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, de andere vier inzittenden zijn eveneens gewond.

De bestuurder veroorzaakte eerst een aanrijding met een taxi om daarna met onaangepast rijgedrag door een deel van de voetgangerszone te rijden. Via de Kaasmarkt, de Grote Markt, de Kolenmarkt en de Lombardstraat ging de bestuurder richting Grote Zavel. Ter hoogte van het Gerechtsplein verloor de automobilist de controle over het voertuig en kwam hij tegen de gevel van het gebouw terecht.

"De collega die aan het commissariaat aan de Kolenmarkt waakt, heeft zich moeten wegtrekken om niet geraakt te worden door de bestuurder", vertelt Ilse Vandekeere, woordvoerster van de politie Brussel Hoofdstad Elsene.

De bestuurder kwam zelf zwaargewond uit het wrak. Zijn vier inzittenden zijn eveneens gewond. Enkele moesten zelfs bevrijd worden door de brandweerman. Onverantwoord rijgedrag ligt hoogstwaarschijnlijk aan de basis van het ongeval, maar de politie onderzoekt de situatie nog.

De identiteit van de inzittenden is niet bekend.