Wie volgt Daniel Craig op als James Bond?

Daniel Craig in 'Skyfall'
AP Daniel Craig in 'Skyfall'
We kijken allemaal reikhalzend uit naar 'Spectre', waarin Daniel Craig opnieuw in de huid van James Bond kruipt. Ondertussen wordt er druk gespeculeerd over wie Daniel Craig zal opvolgen als 's werelds beroemdste spion. Maar geen nood: na 'Spectre' zal Craig nog minstens één keer James Bond spelen, dus een eventuele opvolger blijft nog zeker enkele jaren in de wachtkamer zitten.

Idris Elba

De bookmakers tippen de 'The Wire'-acteur als de grootste kanshebber. Elba zelf ziet de rol ook wel zitten, maar wil niet beschouwd worden als "de zwarte Bond". "Sean Connery was niet de eerste Schotse Bond en Daniel Craig was niet de 'Bond met de blauwe ogen'", aldus Elba.

Idris Elba
Wikipedia Idris Elba

Damian Lewis

De afgelopen dagen is Lewis opgeklommen bij de bookmakers. Hij moet alleen nog Idris Elba laten voorgaan. De 'Homeland'-acteur zou de eerste Venetiaans blonde Bond zijn.

Damian Lewis
fanpop.com Damian Lewis

Tom Hardy

Dat Tom Hardy een klasbak is, bewees hij nogmaals in 'Mad Max: Fury Road'. Hij is bovendien cool genoeg voor een rol als James Bond. Wij kijken alvast uit naar zijn nieuwe film 'Legend', waarin hij twee tweelingbroers speelt.

Tom Hardy
AP Tom Hardy

Henry Cavill

Martin Campbell, regisseur van Casino Royale, wou dat Cavill de rol van Bond op zich nam. Omdat Cavill wat te jong was, ging de rol uiteindelijk naar Daniel Craig. Is het enkele films later dan toch zijn beurt? Binnenkort is Cavill opnieuw te zien als Superman in 'Batman vs. Superman'.

Henry Cavill als Superman
AP Henry Cavill als Superman

Tom Hiddleston

De 'Thor'-acteur zou wat "Britse charme aan de rol willen toevoegen". Of hij het echt schopt tot de nieuwe Bond, valt af te wachten, al schatten we zijn kansen niet erg hoog in.

Tom Hiddleston
fanpop.com Tom Hiddleston

Michael Fassbender

Hoewel Fassbender geflatteerd is door de interesse, heeft hij het te druk met andere projecten en vindt hij dat Daniel Craig een heel goede Bond is. Hopelijk heeft de X-Men-acteur over enkele jaren een minder drukke agenda, zodat hij er een rol als Bond kan bijnemen.

Michael Fassbender
fanpop.com Michael Fassbender

Colin Firth

In 'Kingsman: The Secret Service' speelt Firth een spion: de ideale generale repetitie voor een rol als James Bond dus! Firth zelf vindt echter dat hij te oud is: "Mocht ik er nu mee beginnen, dan moet ik er nog enkele jaren mee kunnen doorgaan", aldus Firth.

Colin Firth
EPA Colin Firth

Robbie Williams

In zijn 'Millennium'-clip kroop Williams al even in de huid (en in de Aston Martin) van Bond, maar volgens de casting director is Williams "niet echt wat we zoeken".

Robbie Williams
PHOTO_NEWS Robbie Williams

Hugh Grant

Britser dan Hugh Grant kan een mens niet worden, maar of hij ooit Bond wordt, valt te betwijfelen. De 'Notting Hill'-ster zag het tien jaar geleden wel zitten, maar helaas heeft niemand hem de rol ooit aangeboden.

Hugh Grant
Wikipedia Hugh Grant

Jason Statham

Mocht hij de nieuwe James Bond worden, dan zou Statham de stoerste Bond ooit zijn. Statham is alvast erg geïnteresseerd: "Could I do it? Abso-f**king-lutely" vertelde hij aan The Guardian. "Would I do it? Abso-f**king-lutely."

Jason Statham
PHOTO_NEWS Jason Statham