Wie is het "vierde slachtoffer" van Ronald Janssen?

De speurders van de federale gerechtelijke politie van Hasselt lanceren een opsporingsbericht naar de identiteit van een mogelijk vierde slachtoffer van Ronald Janssen. Janssen verklaarde eerder aan de onderzoekers dat hij in de nacht van 28 op 29 juli 2007 in de Oostkantons heeft rondgereden met een lichaam in de laadruimte van zijn camionette.
 
Naar eigen zeggen reed Janssens die nacht in een fel blauwe Volkswagen Transporter met nummerplaat VLP-724. Rond half 1 's nachts botste hij op een wegcontrole. In de laadruimte zagen de agenten een damesfiets en een luchtmatras.
 
De onderzoekers gaan er vanuit dat Janssen die nacht wel degelijk een lichaam vervoerde. De speurders kunnen voorlopig nog geen link leggen met een onopgeloste verdwijning of met een teruggevonden stoffelijk overschot. Het zou gaan om een jonge vrouw die zich met een damesfiets verplaatste.

Geen aangifte
Aangezien er geen enkele aangifte van verdwijning overeenstemt met de feiten, gaan de speurders er vanuit dat het mogelijk gaat om een asielzoekster, een seizoenarbeidster of een vrouw die illegaal in België verbleef.
 
De fiets van de vrouw zou Janssen hebben achtergelaten aan het station van Diest. Mogelijk had de damesfiets een metalen boodschappenmandje vooraan. Gevonden fietsen worden in Diest openbaar verkocht of komen terecht bij verkooppunt Vélo in Aarschot. De speurders willen graag weten wie een tweedehands damesfiets heeft gekocht die aan de beschrijving beantwoordt.(belga/mvdb)
 
Iedereen die over meer informatie beschikt, kan terecht op het gratis nummer 0800.91.119.

De speurders gaan er vanuit dat Janssen wel degelijk een lichaam vervoerde met een blauwe Volkswagen Transporter.
UNKNOWN De speurders gaan er vanuit dat Janssen wel degelijk een lichaam vervoerde met een blauwe Volkswagen Transporter.
UNKNOWN