Wie gaat er met een MTV EMA naar huis?

Green Day krijgt de MTV Global Icon Award.
REUTERS Green Day krijgt de MTV Global Icon Award.
Welke wereldsterren winnen vanavond een MTV EMA 2016? Beyoncé en Justin Bieber maken de meeste kans op een European Music Award. Beiden zijn vijf maal genomineerd. Adele is kanshebber in vier categorieën. De prijzen worden uitgereikt in de Rotterdamse evenementenhal Ahoy.

Rihanna en Drake maken in drie categorieën kans op de muziekprijs, zo zijn ze beiden onder meer genomineerd met hun nummer Work in de categorie Best Song. Andere genomineerden in de categorie Best Song zijn Adele met Hello, Justin Bieber met Sorry, Lukas Graham met 7 Years en Mike Posner met I took a pill in Ibiza.

In de categorie Best Video neemt Beyoncé het met haar clip Formation op tegen Up&Up van Coldplay, Famous van Kanye West, The Less I Know the Better van Tame Impala en Starboy van The Weeknd ft. Daft Punk.

In de categorie Best Female concurreert Adele met Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna en Sia. Bij de mannen zijn Calvin Harris, Drake, Justin Bieber, Shawn Mendes en The Weeknd in de race.

Punkband Green Day is al zeker van een award. De punkband ontvangt tijdens de show de MTV Global Icon Award. Eerder deze week kreeg de Rotterdamse rapformatie Broederliefde al een MTV EMA voor beste Nederlandse act.

In totaal zijn er zestien categorieën. Rapper G-Eazy, popster Charli XCX, hiphop-artiest Tinie Tempah en acteur/muzikant Idris Elba zullen zondag een award uitreiken. De awardshow is vanaf 21.00 uur rechtstreeks te zien op MTV.

Kings of Leon op de rode loper in Rotterdam.
ANP Kings of Leon op de rode loper in Rotterdam.
Bruno Mars opent de show.
AP Bruno Mars opent de show.