Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD): “Iedereen in Europa heeft zich miskeken op het virus.”
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD): “Iedereen in Europa heeft zich miskeken op het virus.” © Photo News

WHO waarschuwt Europese overheden in nieuw rapport: “Wees voorbereid, want er komt een nieuwe pandemie”

Terwijl Europa nog met veel moeite de naweeën van de coronacrisis probeert weg te puffen, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al voor volgend onheil. Ze doet dat in een rapport waar experts een jaar lang aan gewerkt hebben. “Er komt een nieuwe pandemie, daar kunnen we zeker van zijn.” Of die even verwoestend zal zijn als corona, dat hebben we volgens de WHO zelf in handen.

  1. ONZE OPINIE. “Pas als de WHO zélf haar zaken op orde heeft, kan het geloofwaardig pleiten voor meer geld”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Pas als de WHO zélf haar zaken op orde heeft, kan het geloofwaar­dig pleiten voor meer geld”

    Met het nodige tromgeroffel presenteert de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag een rapport waarin het de politieke leiders op ons continent wil wakkerschudden. Het resultaat van een jaar denkwerk door een panel van onafhankelijke experts laat zich grofweg in één zin samenvatten: “Er komt sowieso een nieuwe pandemie, dus bereid u deze keer wat ernstiger voor!” Een conclusie die u of wij vast ook hadden kunnen trekken uit anderhalf jaar doffe ellende.