Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Eerste besmetting met omikron vastgesteld in VS

De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al twee keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Intussen blijft ook de situatie in de Belgische ziekenhuizen zorgelijk. Gisteren werd beslist dat alle ziekenhuizen de uitstelbare zorg met twee weken moeten uitstellen. Herlees hier de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus van woensdag 1 december.

164 reacties

 • Carin Desmet

  2 maanden geleden
  Nog een nieuwe groep nu ene voor de medicatie... Man man man.. Bevolking zal wel betalen. Waarom een groep.. Is toch simpel is de medicatie goedgekeurd kopen zo moeilijk, moet men daarvoor een groep maken van 20 man... Echt de laatste 20 jaar postjes bijmaken regeringen bijmaken zijn ze super in. 20 jaar de zorg verwaarloos aan personeel tekort en nu staan ze daar. Laat laatste jaar dokters en verpleegkundigen nu helpen om de zorg te helpen in deze tijd. Dan kan de gewone zorg doorgaan.
 • danny kimpe

  2 maanden geleden
  Weer kassa kassa voor de farmaceutische bedrijven. Natuurlijk beschermd het vaccin voor nieuwe mutatie. Als maar geld opbrengt.
 • Bart Van de Bourry

  2 maanden geleden
  "Lijkt te beschermen"... Niet dus! Altijd maar dit en dat... Wees gewoon eerlijk tegen de mensen! Van een tweemaal, binnenkort driemaal gevacineerde!
 • Jean-pierre Thierens

  2 maanden geleden
  Het grootste schandaal op dit moment : uitgestelde zorg . En daar bedoel,ik niet een borst of neuscorrectie maar zoals ik in het nieuws zag , het kindje Luna . Zou moet wachten en afzien omdat er no altijd egoïsten zijn die zonder duidelijke overtuiging of lichamelijke onmogelijkheid zich niet laten vaccineren .
 • Ingrid Wuyts

  2 maanden geleden
  Is er ook geen journalist die eens durft doorvragen zoals uw vorige maatregelen trokken op niks, of na zoveel flaters moet je toch wel ontslag nemen - zonder ontslagvergoeding!!