WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Volledig scherm
WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus. © AFP

WHO: “Meer data nodig voor verdict over vaccin AstraZeneca”

Het is nog te vroeg om het vaccin van AstraZeneca tegen Covid-19 af te schrijven, er zijn meer data nodig. Dat hebben experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezegd in een reactie op een nieuwe studie die mogelijk wijst op een beperkte doeltreffendheid van het vaccin.

3 reacties

 • Patrick Verbelen

  2 weken geleden
  WHO, meer dan een jaar stilte en dan als het einde in zicht komt roeren ze zich, net zoals onze politici.
 • Maarten Nijs

  2 weken geleden
  Ale maar goed dat we nog niet veel mensen een spuitje gezet hebben. Stel u maar eens voor dat ze u rommel inspuiten.. ik hoef het niet
 • Pablo Rodriguez

  2 weken geleden
  De Britse variant en de Zuid Afrikaanse zijn dan ook géén covid19 meer. Er gaan nog varianten opduiken die nog sterker zijn.
 1. Discussie barst los nu duizenden agenten sneller vaccin krijgen: “Krijgen brandweermannen en kleuterjuffen dan óók voorrang?”
  PREMIUM

  Discussie barst los nu duizenden agenten sneller vaccin krijgen: “Krijgen brandweer­man­nen en kleuterjuf­fen dan óók voorrang?”

  Duizenden politieagenten zullen sneller dan voorzien een vaccin kunnen krijgen. Dat heeft de overheid zaterdag beslist. De reden? “Veel agenten hebben zeer nauw en risicovol contact met de burger. Hen moeten we sneller beschermen.” Bij de brandweer en in het onderwijs krabben ze zich in de haren. “Als dat de nieuwe maatstaf is, dan hebben wij ook personeel dat in aanmerking komt.”
 2. “Houdt AstraZeneca-vaccin je uit het ziekenhuis of niet: dàt is de vraag”
  PREMIUM

  “Houdt AstraZene­ca-vac­cin je uit het ziekenhuis of niet: dàt is de vraag”

  Zuid-Afrika schort haar vaccinatiecampagne op nu blijkt dat het AstraZeneca-vaccin maar een beperkte bescherming biedt tegen de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Wat zijn de gevolgen voor de Belgische vaccinatiestrategie? Hoe hard woekert de variant in ons land en hebben we straks een derde prik nodig voor volledige bescherming? Wij stelden alle essentiële vragen aan Marc Van Ranst, Johan Neyts, Steven van Gucht en Pierre Van Damme.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch