Tedros Adhanom Ghebreyesus, de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus, de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). © Reuters

WHO maant aan tot “extreme voorzichtigheid” tijdens feestdagen

De cijfers blijven dalen in ons land: het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart. Het lijkt dus de goede kant op te gaan, al vrezen experts voor de heropening van de winkels vanaf morgen. Want afgelopen weekend was er al sprake van een grote volkstoeloop in Nederlandse grenssteden, in Brussel en Brugge. “Als we zo voortdoen, zullen de winkels niet lang openblijven", reageerde epidemioloog Pierre Van Damme bij HLN LIVE. Herlees alle ontwikkelingen van maandag 30 november in dit liveblog.

28 reacties

 • karel daneeels

  3 maanden geleden
  bet yelena in nederland zijn heel veel producten stukken goedkoper dan hier evenals in frankrijk toen ik nog een kind as ging mijn moeder al in nederland winkelen nog met de fiets en waarom ? omdat het er veel goedkoper was  en men met 1 rit honderden franken bespaarde. daarom gaan ze daar winkelen
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Het openen van de niet-essentiële winkels zal een dekmantel zijn voor de gevolgen van het openen van de scholen.
 • Danny Pironet

  3 maanden geleden
  Wie liegt er ? Gisteren zei Vlieghe dat ze de sluiting niet gevraagd heeft, vandaag zegt de minister dat het een advies was van de veiligheidsraad met Vlieghe erin om de winkels te sluiten. Ik vraag me af of de regering nu al stappen gezet heeft in verband met het vaccin? Warschijnlijk niet
 • Jan Van Gent

  3 maanden geleden
  Het is nu eindelijk terug wat aan het dalen en nu gaat VDB de mensen al beginnen zot maken om te gaan boeken voor Ski zijn ze nu totaal op hun idiote kop gevallen . Dan brengen ze direct het beestje terug binnen zoals vorig jaar.Wat voor een onbekwame top hebben wij toch . Eigenlijk laten wij Belgen ons nogal doen we hebben gekozen en het is een regering van de verliezers en wij pikken dit allemaal . Eigenlijk zijn wij toch goed zot !
 • marc van de poel

  3 maanden geleden
  De grootste stommiteit van deze prutsers - ministers is het sluiten van alle niet essentiële winkels. Dat is de beste manier om later volks toelopen te creëren. Maar zo ver denkt De Croo niet : Hij heeft zijn postje, de rest zijn zorgen voor morgen.
 1. Nationale Veiligheidsraad zet deur op kier voor repatriëring IS-moeders uit Syrië

  Nationale Veilig­heids­raad zet deur op kier voor repatrië­ring IS-moe­ders uit Syrië

  De regering wil er “alles aan doen” om Belgische kinderen van IS-strijders weg te halen uit de Syrische kampen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in de Kamer. Voor de Belgische moeders van die kinderen is gisteren op de Nationale Veiligheidsraad beslist om “geval per geval” te analyseren of ze gerepatrieerd kunnen worden, zei hij. Maar “de nationale veiligheid blijft hét criterium”.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag