Tedros Adhanom Ghebreyesus, de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus, de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). © Reuters

WHO maant aan tot “extreme voorzichtigheid” tijdens feestdagen

De cijfers blijven dalen in ons land: het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart. Het lijkt dus de goede kant op te gaan, al vrezen experts voor de heropening van de winkels vanaf morgen. Want afgelopen weekend was er al sprake van een grote volkstoeloop in Nederlandse grenssteden, in Brussel en Brugge. “Als we zo voortdoen, zullen de winkels niet lang openblijven", reageerde epidemioloog Pierre Van Damme bij HLN LIVE. Herlees alle ontwikkelingen van maandag 30 november in dit liveblog.

28 reacties

 • karel daneeels

  2 maanden geleden
  bet yelena in nederland zijn heel veel producten stukken goedkoper dan hier evenals in frankrijk toen ik nog een kind as ging mijn moeder al in nederland winkelen nog met de fiets en waarom ? omdat het er veel goedkoper was  en men met 1 rit honderden franken bespaarde. daarom gaan ze daar winkelen
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Het openen van de niet-essentiële winkels zal een dekmantel zijn voor de gevolgen van het openen van de scholen.
 • Danny Pironet

  2 maanden geleden
  Wie liegt er ? Gisteren zei Vlieghe dat ze de sluiting niet gevraagd heeft, vandaag zegt de minister dat het een advies was van de veiligheidsraad met Vlieghe erin om de winkels te sluiten. Ik vraag me af of de regering nu al stappen gezet heeft in verband met het vaccin? Warschijnlijk niet
 • Jan Van Gent

  2 maanden geleden
  Het is nu eindelijk terug wat aan het dalen en nu gaat VDB de mensen al beginnen zot maken om te gaan boeken voor Ski zijn ze nu totaal op hun idiote kop gevallen . Dan brengen ze direct het beestje terug binnen zoals vorig jaar.Wat voor een onbekwame top hebben wij toch . Eigenlijk laten wij Belgen ons nogal doen we hebben gekozen en het is een regering van de verliezers en wij pikken dit allemaal . Eigenlijk zijn wij toch goed zot !
 • marc van de poel

  2 maanden geleden
  De grootste stommiteit van deze prutsers - ministers is het sluiten van alle niet essentiële winkels. Dat is de beste manier om later volks toelopen te creëren. Maar zo ver denkt De Croo niet : Hij heeft zijn postje, de rest zijn zorgen voor morgen.
 1. Katja Retsin blikt met dochter Milla vooruit naar haar plechtige communie: “Dankzij een talentencoach is ze enorm opengebloeid”
  PREMIUM
  Showbizz

  Katja Retsin blikt met dochter Milla vooruit naar haar plechtige communie: “Dankzij een talenten­coach is ze enorm openge­bloeid”

  Milla (11), de dochter van Katja Retsin (48) en Jan Schepens (50), is een sandwichkind. Ze moet de spotlights met andere woorden vaak afstaan aan oudere zus Manou (15) en jongere broer Matisse (7). Maar in 2021 krijgt zij de meeste aandacht, nu ze haar plechtige communie doet en naar het middelbaar gaat. “Ze staat steeds meer op haar strepen en dat is mooi om te zien”, vertelt Katja. Al zorgde de coronacrisis ook al voor traantjes bij het gezin Retsin. En dan is er nog de financiële impact. “In maart zit Jan exact één jaar zonder inkomen. Extra’s zitten er op dit moment niet in.”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo