What's hot in the USA?

Vier Vlaamse vrouwen, die zich ontpopten tot enthousiaste stadsgidsen in de grootste metropolen van Amerika, bundelden hun krachten en kennis in een nieuw collectief: Via Americana. Daar kun je terecht voor bijzondere stadswandelingen en fietstochten in Chicago, Washington D.C., Los Angeles en New York. Ieder doet dat op haar eigen manier, maar één zaak hebben ze gemeen: ze willen de liefde voor hun stad delen met bezoekers en nemen ons mee naar een minder bekende wijk in opkomst.

 1. Hans Francken, veel meer dan 'de pianoman' van 'The Voice’: “Al een paar keer de winnaar voorspeld vanaf de eerste noot"
  PREMIUM
  Showbizz

  Hans Francken, veel meer dan 'de pianoman' van 'The Voice’: “Al een paar keer de winnaar voorspeld vanaf de eerste noot"

  Hij is de man achter de piano. Degene die alle nummers van ‘The Voice’-kandidaten instudeert en arrangeert met zijn band, en dat zijn er 500 per seizoen. Tien jaar al, sinds de start van het format, en dus veel meer dan ‘gewoon’ de pianoman. De oercoach der coaches: Hans Francken (48). “Niemand gaat naar de blind auditions zonder in mijn studio te passeren. Ik ruik vaak: ‘Dié heeft talent’.” Zelf werd hij eind jaren ‘90 ontdekt door Koen Wauters. “Hij loodste mij binnen op tv. Dankzij hem zit ik in ‘The Voice’.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken