Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Weyts denkt aan twee pistes om leraars versnelde boosterprik te geven: “Voorrangsstromen of vaccinatiebussen”

De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees de ontwikkelingen van maandag 29 november in ons liveblog.

81 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Niks voorrang anders loopt het weer in t honderd ,de vakantie komt eraan ze kunnen dan gaan en thuis blijven en niet op reis!
 • Victor Coekaerts

  2 maanden geleden
  Ben de boer snapt het maar niet. Die leraars zijn toch al gevaccineerd hoop ik. Het heeft geen zin om voor je tijd een derde prik te krijgen. Je gaat toch ook geen twee griepinentingen halen met een tussentijd van 2 maanden. Dergelijke man is toch een gevaar voor de samenleving als hij steeds de kantjes er af wil lopen. Wil of kan BDW hem niet aan de leiband houden.
 • daan aerts

  2 maanden geleden
  Weyts trekt zich geen bal aan van de kinderen. De scholen moeten open blijven zo dat de ouders kunnen blijven werken en dat is de enigste reden dat die gast zo dwars ligt.
 • Kim Verpoorter

  2 maanden geleden
  Hij zou beter nadenken over opstappen in plaats van na te denken over versnelde boosters waar niemand om vraagt. Scholen sluiten en overschakelen op digitaal onderwijs is de enige optie als je besmettingen wil vermijden.
 • Frank Van den Eynde

  2 maanden geleden
  Waarom moet een gezonde leerkracht van 30 voorrang krijgen op bv ik die al in juni mijn 2de prik had. Dat weyts liever energie steekt in gezonde ventilatie ipv zijn gelijk te willen halen. Bah ego.
 1. Broer van Vlaams parlementslid sterft na val in diepe put naast opgebroken voetpad: “Dit ongeval had nooit mogen gebeuren”
  Play
  Izegem

  Broer van Vlaams parlements­lid sterft na val in diepe put naast opgebroken voetpad: “Dit ongeval had nooit mogen gebeuren”

  Bij een vreemd ongeval op de Korenmarkt in Izegem is dinsdagavond Piet Sintobin (58) levensgevaarlijk gewond geraakt. De broer van Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) was op weg naar huis en viel in een diepe put aan nutswerken. Het kostte de brandweer heel wat moeite om het slachtoffer te evacueren. Ondanks de beste zorgen is Sintobin woensdagnamiddag overleden aan zijn verwondingen. “Hartverscheurend", vindt Henk Verbeke, die samen met een andere man in de put sprong om te vermijden dat het slachtoffer zou stikken in het slijk.
 2. Ook het onderwijsveld wil quarantaineregels aanpassen: enkel wie symptomen heeft, zou moeten thuisblijven
  Play

  Ook het onderwijs­veld wil quarantai­ne­re­gels aanpassen: enkel wie symptomen heeft, zou moeten thuisblij­ven

  Het onderwijsveld wil dat enkel nog kinderen die besmet zijn met Covid-19 en kinderen die symptomen vertonen van het virus, thuis moeten blijven. Dat is dinsdag afgesproken op het overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijspartners en de experts. Het is aan de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid om morgen/woensdag de knoop over de quarantaineregels op school definitief door te hakken.
 1. RECENSIE. ‘The Gilded Age’: “Een drama waarin de kostuums meer tot de verbeelding spreken dan de personages”
  TV

  RECENSIE. ‘The Gilded Age’: “Een drama waarin de kostuums meer tot de verbeel­ding spreken dan de personages”

  Tien jaar nadat Julian Fellowes tv-geschiedenis schreef met ’Downton Abbey’ heeft de 72-jarige baron nu een nieuw kostuumdrama bij elkaar gepend waarin macht, status en gossip centrale thema’s zijn. ‘The Gilded Age’ op Streamz, met de jongste dochter van Meryl Streep in de hoofdrol, transporteert ons naar de hoogste rangen van New York in de jaren 1880. Of dit verhaal meer dan ‘Downton Abbey steekt de grote plas over’ kan worden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.