Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Weyts denkt aan twee pistes om leraars versnelde boosterprik te geven: “Voorrangsstromen of vaccinatiebussen”

De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees de ontwikkelingen van maandag 29 november in ons liveblog.

81 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Niks voorrang anders loopt het weer in t honderd ,de vakantie komt eraan ze kunnen dan gaan en thuis blijven en niet op reis!
 • Victor Coekaerts

  2 maanden geleden
  Ben de boer snapt het maar niet. Die leraars zijn toch al gevaccineerd hoop ik. Het heeft geen zin om voor je tijd een derde prik te krijgen. Je gaat toch ook geen twee griepinentingen halen met een tussentijd van 2 maanden. Dergelijke man is toch een gevaar voor de samenleving als hij steeds de kantjes er af wil lopen. Wil of kan BDW hem niet aan de leiband houden.
 • daan aerts

  2 maanden geleden
  Weyts trekt zich geen bal aan van de kinderen. De scholen moeten open blijven zo dat de ouders kunnen blijven werken en dat is de enigste reden dat die gast zo dwars ligt.
 • Kim Verpoorter

  2 maanden geleden
  Hij zou beter nadenken over opstappen in plaats van na te denken over versnelde boosters waar niemand om vraagt. Scholen sluiten en overschakelen op digitaal onderwijs is de enige optie als je besmettingen wil vermijden.
 • Frank Van den Eynde

  2 maanden geleden
  Waarom moet een gezonde leerkracht van 30 voorrang krijgen op bv ik die al in juni mijn 2de prik had. Dat weyts liever energie steekt in gezonde ventilatie ipv zijn gelijk te willen halen. Bah ego.
 1. Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenborne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”
  Play

  Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenbor­ne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) liet maandag bij ‘VTM Nieuws’ weten dat het juridisch instrument waarmee Dave De Kock (34), de ontvoerder van de vierjarige peuter Dean, na zijn vrijlating moest worden opgevolgd destijds nog niet bestond. In 2008 mishandelde De Kock de tweejarige Miguel Van Kriekinge, met de dood van het kind als gevolg. Daarvoor kreeg de man een gevangenisstraf van tien jaar, die hij volledig uitzat.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.