Jan Aelberts
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Aelberts

"Wetenschappers huilen niet. Behalve na zo'n krachttoer"

Magie gisteravond boven Santiago de Compostela, wanneer de Leuvense kankeronderzoeker Johan Swinnen (52) daar na een looptocht van 2.400 kilometer aankomt. Geëmotioneerd en onder luid applaus van veel Vlamingen valt hij er in de armen van zijn zoon Pieter (19), die aan kanker lijdt en aan wie hij zijn loodzware missie heeft opgedragen. "Ik ben zo trots op mijn zoon. Hij is de held, niet ik."

 1. Politie onderzoekt bedreiging tegen J.K. Rowling na steunbetuiging aan Rushdie: “Geen zorgen, jij bent de volgende”

  Politie onderzoekt bedreiging tegen J.K. Rowling na steunbetui­ging aan Rushdie: “Geen zorgen, jij bent de volgende”

  De Schotse politie onderzoekt een online bedreiging tegen J.K. Rowling (57), de auteur van de Harry Potter-boeken, nadat ze haar steun voor collega-schrijver Salman Rushdie betuigde op Twitter. Rowling schreef op Twitter dat ze zich “ziek voelt door het gruwelijke nieuws”. In een reactie werd de schrijfster echter met de dood bedreigd. “Geen zorgen, jij bent de volgende”, luidde het bericht.
 2. Vlaamse Nina bevond zich midden in de chaos op Medusa-festival in Spanje: “Er viel plots een groot bord naar beneden op iemand”
  Play

  Vlaamse Nina bevond zich midden in de chaos op Medusa-festival in Spanje: “Er viel plots een groot bord naar beneden op iemand”

  Door een ‘warme valwind’ op het Spaanse festival Medusa zijn een dode en veertig gewonden gevallen. Met een snelheid van 82 km/uur raasde de wind over het festivalterrein. Verschillende delen van het decor en het podium stortten in door de harde windvlagen. Ook de Vlaamse Nina Steenberghs was erbij toen de chaos uitbrak: “Het was een complex van stellingen die op geen enkele manier verankerd was. Ze waren niet eens deftig vastgemaakt.”