Westerlo en Charleroi stellen teleur in scoreloos gelijkspel

Charleroi is er niet in geslaagd op te rukken naar de tweede plaats in het klassement. De Carolo's kwamen in een povere partij in 't Kuipje tegen Westerlo niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Westerlo verloor al vier wedstrijden niet en ziet stilaan het degradatiespook verdwijnen.

De openingsminuut begon veelbelovend. Al na twintig seconden moest Charleroi-doelman Pennetau vol aan de bak om Rommens van het openingsdoelpunt te houden. Op het kwartier moest Jacky Mathijssen een eerste noodgedwongen wissel doorvoeren nadat Maxime Annys met een hevig bloedende neus het speltoneel moest verlaten.

Voor het overige viel er bijzonder weinig te beleven in 't Kuipje. Westerlo - dat lichtjes de bovenhand had - kon enkel dreigen met pogingen van afstand van Acolatse en Hyland. De bezoekers waren op offensief vlak al helemaal ondermaats, al hadden de troepen van Mazzu altijd een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Apau op Tainmont binnen de zestien. Ref Boterberg gaf echter geen krimp en liet verder voetballen. Tien minuten voor rust moest Van Langendonck dan toch eens vol aan de bak om de inzet van Bedia uit zijn doel te ranselen. 0-0 was de logische stand bij de rust.

Maxime Annys moest al na een kwartier het veld verlaten na een duel met Bedia.
BELGA Maxime Annys moest al na een kwartier het veld verlaten na een duel met Bedia.

Zo pover de eerste helft was, zo leuk het openingskwartier van de tweede periode. Mazzu had zijn team duidelijke richtlijnen gegeven bij aanvang van de tweede helft en dat resulteerde in een veel offensiever ingesteld Charleroi. Met pogingen van Tainmont en Fall waren de Carolo's dicht bij de openingstreffer, maar telkens stond Van Langendonck pal. Aan de overzijde kwam Rommens een teen te kort om Pennetau te verschalken.

Vanaf het uur verwaterde het spel opnieuw en viel er op aanvallend opzicht weinig te beleven. Een kwartier voor affluiten kreeg invaller Ninis wel een uitgelezen kans om Charleroi de verlossende treffer te bezorgen, maar hij besloot onbesuisd over. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar doelpunten vielen er niet te noteren. Zo was Westerlo-Charleroi een mager beestje.

Het volledige verslag van Westerlo-Charleroi leest u op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

BELGA
Photo News
Photo News