Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

West-Vlaanderen bereikt als eerste provincie 70 procent vaccinatiegraad bij 65-plussers, en dus de kaap voor het buitenplan

Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Vrijdag zal over deze voorwaarden worden beslist door het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land. 

20 reacties

 • Frans Faes

  3 weken geleden
  De juiste beslissing, dat zou dan de eerste keer zijn.
 • Guido van driel

  3 weken geleden
  "Juiste beslissing" Die is het voorbije jaar geen enkele keer genomen. Een aan één schakeling van paniekvoetbal. De volledige ploeg uit mekaar gespeeld door een 3-tal knoeiende coaches. Rijp voor degradatie.
 • WILLY NEELS

  3 weken geleden
  Dat zal dan de eerste keer zijn?
 • Jurgen Herbert

  3 weken geleden
  Geachte De Croo. Doe maar alles open en de besmettingen, hospitalisaties en doden gaan de pan uitswingen. Voor mij niet gelaten. Men vergeet hier toch soms dat er al zoveel gekende corona varianten zijn waarvan jullie politici de draagkracht van het gemuteerde virus onderschatten, of juist niet, of zijn we allemaal proefkonijnen voor jullie! Nu duikt er een nieuwe variant op met name de Indische en die is nog besmettelijker en dodelijker dan gelijk welk ander virus (zelfs onder gevaccineerden)!
 • Ward Berden

  3 weken geleden
  Niks vrijdag beslissing nemen. Je moet je houden aan je beloften! 1 mei is 1 mei en niet een week later alleen de terrassen.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan

 2. Elektrische fiets schiet in brand in lift
  Play

  Elektri­sche fiets schiet in brand in lift