Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

West-Vlaanderen bereikt als eerste provincie 70 procent vaccinatiegraad bij 65-plussers, en dus de kaap voor het buitenplan

Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Vrijdag zal over deze voorwaarden worden beslist door het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land. 

20 reacties

 • Frans Faes

  3 maanden geleden
  De juiste beslissing, dat zou dan de eerste keer zijn.
 • Guido van driel

  3 maanden geleden
  "Juiste beslissing" Die is het voorbije jaar geen enkele keer genomen. Een aan één schakeling van paniekvoetbal. De volledige ploeg uit mekaar gespeeld door een 3-tal knoeiende coaches. Rijp voor degradatie.
 • WILLY NEELS

  3 maanden geleden
  Dat zal dan de eerste keer zijn?
 • Jurgen Herbert

  3 maanden geleden
  Geachte De Croo. Doe maar alles open en de besmettingen, hospitalisaties en doden gaan de pan uitswingen. Voor mij niet gelaten. Men vergeet hier toch soms dat er al zoveel gekende corona varianten zijn waarvan jullie politici de draagkracht van het gemuteerde virus onderschatten, of juist niet, of zijn we allemaal proefkonijnen voor jullie! Nu duikt er een nieuwe variant op met name de Indische en die is nog besmettelijker en dodelijker dan gelijk welk ander virus (zelfs onder gevaccineerden)!
 • Ward Berden

  3 maanden geleden
  Niks vrijdag beslissing nemen. Je moet je houden aan je beloften! 1 mei is 1 mei en niet een week later alleen de terrassen.