Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

West-Vlaanderen bereikt als eerste provincie 70 procent vaccinatiegraad bij 65-plussers, en dus de kaap voor het buitenplan

Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Vrijdag zal over deze voorwaarden worden beslist door het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land. 

20 reacties

 • Frans Faes

  2 weken geleden
  De juiste beslissing, dat zou dan de eerste keer zijn.
 • Guido van driel

  2 weken geleden
  "Juiste beslissing" Die is het voorbije jaar geen enkele keer genomen. Een aan één schakeling van paniekvoetbal. De volledige ploeg uit mekaar gespeeld door een 3-tal knoeiende coaches. Rijp voor degradatie.
 • WILLY NEELS

  2 weken geleden
  Dat zal dan de eerste keer zijn?
 • Jurgen Herbert

  2 weken geleden
  Geachte De Croo. Doe maar alles open en de besmettingen, hospitalisaties en doden gaan de pan uitswingen. Voor mij niet gelaten. Men vergeet hier toch soms dat er al zoveel gekende corona varianten zijn waarvan jullie politici de draagkracht van het gemuteerde virus onderschatten, of juist niet, of zijn we allemaal proefkonijnen voor jullie! Nu duikt er een nieuwe variant op met name de Indische en die is nog besmettelijker en dodelijker dan gelijk welk ander virus (zelfs onder gevaccineerden)!
 • Ward Berden

  2 weken geleden
  Niks vrijdag beslissing nemen. Je moet je houden aan je beloften! 1 mei is 1 mei en niet een week later alleen de terrassen.
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  10

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing