Wereldgoal van Belgisch toptalent tegen Bayern gaat in sneltempo Europa rond

Doelpunt Verreth levert Jong PSV zege op tegen Duitse grootmacht in Youth League

Vanavond ontvangt PSV het grote Bayern München in de Champions League, maar eerder vandaag troffen de teams elkaar al in de UEFA Youth League. Bij PSV stonden met Dante Rigo, Lennerd Daneels en Matthias Verreth drie jonge Belgen in de basis en het was vooral die laatste die zich liet opmerken. Ruim twintig minuten voor affluiten bracht de Belgische jeugdinternational PSV met een knappe uithaal op 2-0.

PSV was zeven minuten voor rust op voorsprong geklommen nadat Bayern-verdediger Friedl zijn eigen doelman had verschalkt. Daarna was het voor de toeschouwers wachten op de goal van Verreth, maar die was dat meer dan waard. De Belgische jeugdinternational, onder de hoede van Gert Verheyen bij de U19, nam een weggekopte hoekschop in één tijd op de slof en het leer verdween heerlijk in de linkerbovenhoek.

Daneels werd tien minuten voor affluiten nog naar de kant gehaald, maar dat had geen invloed meer op het resultaat. Jong PSV hield de punten thuis tegen Bayern en gaf de grote jongens zo alvast het goede voorbeeld voor vanavond.

Verreth nam een afvallende bal in één tijd op de slof.
kos Verreth nam een afvallende bal in één tijd op de slof.