Ga naar de mobiele website
^ Top

Wereldberoemd Maho Beach op Sint Maarten van de kaart geveegd

Het Nederlandse ministerie van Defensie verspreidde deze foto waarop de schade aangericht door orkaan Irma duidelijk te zien is.
AFP Het Nederlandse ministerie van Defensie verspreidde deze foto waarop de schade aangericht door orkaan Irma duidelijk te zien is.
Het wereldberoemde Maho Beach op het Caribische eiland Sint Maarten is van de kaart geveegd door orkaan Irma. Het waterpeil is zo hoog dat het strand niet meer te bekennen is.

Het strand ligt vlak naast het Princess Juliana International Airport, dat ook volledig is vernietigd. KLM heeft alle vluchten voor morgen en zondag geannuleerd. "Afhankelijk van de situatie besluiten wij wanneer de operatie hervat kan worden. Wij proberen met KLM-passagiers op Sint Maarten in contact te treden en tot een oplossing te komen", zo klinkt het. De luchthaven heeft hiervoor onder meer contact met de Nederlandse overheid en lokale overheden.

Door laag overvliegende vliegtuigen speelde het strand zich in de kijker. Wegwaaiende parasols, stofwolken en mensen die zich moesten vasthouden waren dagelijkse kost op het strand. Afgelopen juli kwam zelfs een vrouw om het leven door een jetblast, een sterke luchtstroom uit de motoren van een vliegtuig.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug