Naar schatting 45 miljoen kinderen hadden in 2020 te maken met levensbedreigend ondergewicht.
Volledig scherm
Naar schatting 45 miljoen kinderen hadden in 2020 te maken met levensbedreigend ondergewicht. © Photo News

Wereld krijgt honger maar niet onder controle: 828 miljoen mensen leden honger in 2021

Tussen 702 en 828 miljoen mensen zijn in 2021 getroffen door honger. Sinds het uitbreken van de coronapandemie is dat aantal met 150 miljoen gestegen. Het betekent dat tot 10,5 procent van de wereldbevolking het voorbije jaar te maken kreeg met honger. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport over de staat van voedselveiligheid en voeding in de wereld, opgesteld door vijf agentschappen van de Verenigde Naties.

12 reacties

 • Miguel Leboucq

  5 maanden geleden
  Tja, wat wil je, op 12 jaar tijd zijn er 1 miljard mensen bijgekomen, vooral in regio's waar er altijd voedseltekorten zijn geweest.
 • Nicole Vogelaere

  5 maanden geleden
  Veestapel drastisch beginnen verminderen, in de mond van 1 stuk vee verdwijnt dagelijks het eten voor 30 mensen! Een koe eet 60 kg voer per dag waarvan 20 kg voer geschikt voor menselijke consumptie!
 • Ronald Beintema

  5 maanden geleden
  De elitaire zgn.politici zitten er voor de eigenzakkenvullerij i.p.v. echt hun werk voor de bevolking te doen! Dan zou er geen hongersnood zijn!!!
 • lodewijk maesen

  5 maanden geleden
  en maar oorlog stoken door biden en ursula waardoor juist die landen helemaal geen eten meer hebben
 • Patrik De Weirdt

  5 maanden geleden
  Het probleem is dat er teveel mensen op deze aarde leven. De enige manier om dit op termijn op te lossen, is een ernstige geboortebeperking. Dat is echter tegen het beleid van vele (gelovige) wereld- en godsdienstleiders. Die zien liever kinderen sterven van de honger dan het gebruik van anticonceptiva (en abortus) te promoten.
 1. Buurtbewoners zien hoe lichamen van familie en vrienden van straat worden gehaald na Russische aanvallen in Cherson
  Play

  Buurtbewo­ners zien hoe lichamen van familie en vrienden van straat worden gehaald na Russische aanvallen in Cherson

  In Cherson hebben de hulpdiensten na nieuwe Russische luchtaanvallen hun handen vol met het bergen van alle slachtoffers. Nu de Russische troepen opereren vanaf de overkant van de rivier Dnjepr, vreesden Oekraïense militairen voor nieuwe aanvallen. De Russen richten hun aanvallen daarnaast vooral op woonhuizen en bedrijven, waardoor tientallen burgers het slachtoffer zijn geworden. De Oekraïense Lilia Kristenko kijkt toe hoe het lichaam van haar moeder aan de voorkant van haar huis wordt meegenomen: “Ik haat ze, de Russen. Ze hebben de meest waardevolle mensen uit mijn leven weggerukt.”
 2. Wereldwijd lijden bijna 350 miljoen mensen acute honger, zegt Wereldvoedselprogramma

  Wereldwijd lijden bijna 350 miljoen mensen acute honger, zegt Wereldvoed­sel­pro­gram­ma

  De coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hebben de honger in de wereld drastisch doen toenemen. Uit cijfers van het VN-Wereldvoedselprogramma (WFP) blijkt maandag dat goed 345 miljoen mensen uit 82 landen “acuut honger” lijden. Twee jaar geleden, voor de start van de pandemie en de oorlog in Oekraïne, waren dat er 200 miljoen minder. “We staan voor de ergste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog”, aldus Martin Frick van het WFP.