Weinstein riskeert aanhouding wegens verkrachting in New York: politie heeft "sterke zaak"

Aanklager zet onderzoeker gespecialiseerd in seksuele misdrijven op zaak

Harvey Weinstein in januari vorig jaar.
EPA Harvey Weinstein in januari vorig jaar.
De omstreden Hollywoodproducer Harvey Weinstein riskeert een arrestatie in New York, waar een onderzoek wegens verkrachting tegen hem loopt. Het gerecht onderzoekt de bewering van een actrice die zegt dat Weinstein haar zeven jaar geleden aanrandde. Weinstein wordt ervan beschuldigd ongeveer 100 vrouwen te hebben aangerand.

De politie spreekt van "een sterke strafrechtelijke zaak" en zegt nog meer bewijzen te verzamelen om een arrestatiebevel uit te vaardigen. Politiechef Robert K. Boyce zegt dat zijn medewerkers Weinstein onmiddellijk zouden oppakken als hij in de stad zou zijn, maar volgens Weinsteins medewerkers ondergaat hij een behandeling buiten New York.

Paz de la Huerta.
AFP Paz de la Huerta.

Actrice Paz de la Huerta vertelde gisteren nog aan het magazine Vanity Fair dat ze in 2010 tot twee keer toe werd verkracht door de filmmagnaat. Weinstein wordt nog door twee andere vrouwen beschuldigd van verkrachting.

Gespecialiseerde onderzoeker

In totaal zou Weinstein 100 vrouwen hebben aangerand, verkracht, of anders ongepast behandeld hebben. Het New Yorkse parket wil voorlopig niet preciseren hoeveel zaken het precies onderzoekt.

De aanklager in het dossier heeft alleszins een onderzoeker op de zaak gezet die gespecialiseerd is in seksuele misdrijven.

AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nicole Gyselinckx

    Goh! Als je in dat potje begint te roeren, zal zeker niet de enige zijn!!

  • Kurt Dockx

    Dit gaat wel ... Let op wat deze man doed is crimineel . Maar ze verkiezen een seksueel roofdier als president ... En daar word nix tege gedaan

  • Jonathan Wouters

    Hij heeft machtige vrienden zoals Hillary en Bill Clinton. Het zal hem wat geld kosten meer niet. Tenzij men hem opoffert om ‘groteren’ te beschermen.