Weduwe en kinderen Robin Williams krijgen twee maanden om het bij te leggen

AP
De weduwe en de volwassen kinderen van Robin Williams hebben van de rechter twee maanden gekregen om het bij te leggen. Susan Schneider Williams en Zachary, Zelda en Cody - kinderen uit een eerder huwelijk van Williams - kunnen het maar niet eens worden over de verdeling van spullen van de acteur en het geld dat nodig is om een van zijn huizen te houden.

De twee partijen hebben tot eind juli gekregen om tot een oplossing te komen, schrijft BBC. Susan wil het pak houden dat de filmster, die in augustus vorig jaar zelfmoord pleegde, droeg tijdens hun huwelijk. Ook wil ze zijn pantoffels, T-shirts en een aantal boxershorts niet afstaan. Er moeten ook afspraken worden gemaakt over de woning in San Francisco die Williams naliet aan zijn vrouw, die op het moment van zijn overlijden drie jaar met hem getrouwd was.

Hij zou instructies hebben gegeven voor een fonds waarin genoeg geld moet zitten om Susan voor de rest van haar leven in dat huis te laten wonen. Uit juridische documenten die in december bij de rechtbank zijn ingediend, blijkt dat Susan wil dat de inhoud van haar huis daar blijft en niet wordt verdeeld. De kinderen van de acteur vinden dat hun stiefmoeder daarmee hun verdriet alleen maar groter maakt.

Zij zijn van mening dat Susan het drietal 'berooft' van spullen die de filmster duidelijk voor hen had bedoeld. Williams heeft het overgrote deel van zijn bezittingen nagelaten aan zijn kinderen.