Wedden dat je het mooiste eiland van Griekenland niet kent?

Toerisme Griekenland
Als Kreta, Santorini of Mykonos geen geheimen meer voor je hebben, dan weten wij naar welk eiland je volgende keer moet gaan: het compleet onbekende en (nog) onontdekte Aegina!

Saronische eilanden
Aegina is één van de Saronische eilanden aan de kust van Athene. Deze eilanden zijn bekend om hun echte Griekse sfeer, goed eten, mooie stranden en grote variëteit aan historische bezienswaardigheden. Aegina is makkelijk bereikbaar vanaf het vasteland en nog niet ontdekt door de grote massa. Lekker handig dus!

Geboorteplaats van Plato
Aegina is de geboorteplaats van de beroemde filosoof Plato en behoorde in de oudheid tot de machtigste eilanden van het Griekse rijk. Het eiland is erg in trek bij jonge kunstenaars en artiesten omdat er op cultureel gebied heel wat te beleven is. Veel inwoners van Athene kiezen het ongerepte Aegina ook als hun favoriete vakantieplek om de drukte van hun stad te ontvluchten.

Gevarieerd landschap
Hier kom je niet enkel voor zon, zee en strand maar ook voor een mooi en gevarieerd landschap. Denk: heuvels, uitgestrekte vlaktes, zand- en moerasgebieden en pittoreske vissersdorpjes.

Vissershaven
In de haven voor Aegina stad zijn de meeste restaurants, tavernes en winkeltjes te vinden. Daarachter liggen kleine straatjes die een hoog postkaartgehalte hebben. Heerlijk om er wat te slenteren langs de kleine pleinen, oude huizen en pistachebomen.

Op stap?
Aegina moet niet onderdoen qua nachtleven. Prima plekken om op stap te gaan zijn Agia Marina, Marathonas en Souvala. Bij Souvala is er ook een goed strand waar je eerst kunt gaan aperitieven in een strandbar.

Beachlife
Op zoek naar een leuk strand? Als je met kids reist, is Aghia Marina Beach een strak plan. Het ligt aan de oostkant van het eiland en biedt volop keuze aan toffe watersporten. De zee is er ondiep en het strand loopt langzaam af: ideaal voor de kleintjes. Als je rustig wilt relaxen, is Perdika Beach een topper. Dit kleine maar schilderachtige strand met zand en stenen is niet zo druk en er zijn een paar bomen zodat je in de schaduw kunt liggen.