“We zien begin van licht dalende trend”, zegt Van Gucht, “maar we hebben nog heel lange weg te gaan”

“We zien het begin van een licht dalende trend.” Dat zegt viroloog Steven Van Gucht bij HLN LIVE. “Het gaat wel nog steeds om heel hoge aantallen. De belasting is nog heel hoog.”

 1. Slechts één omikronbesmetting vastgesteld in Sint-Franciscus: “Maar geen reden tot ongerustheid”
  Play
  Melle

  Slechts één omikronbe­smet­ting vastge­steld in Sint-Franciscus: “Maar geen reden tot ongerust­heid”

  Bij analyses van een aantal positieve coronastalen, werd ook de omikronvariant teruggevonden bij een leerling van Sint-Franciscus in Melle. “Het gaat om slechts één bevestigd geval van twee weken geleden. Sindsdien zijn er geen nieuwe besmettingen of exponentiële stijgingen van de cijfers in de school vastgesteld”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 2. Schutter Heidelberg is achttienjarige jongeman: “Hij stuurde kort ervoor Whatsapp-bericht over mensen bestraffen”
  Play

  Schutter Heidelberg is achttienja­ri­ge jongeman: “Hij stuurde kort ervoor Whats­app-be­richt over mensen bestraffen”

  In een aula van de universiteit van het Duitse Heidelberg, in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft een tiener (18) vier mensen verwond toen hij een vuurwapen bovenhaalde en begon te schieten op de aanwezigen. Een van hen, een studente van 23 jaar, is later in het ziekenhuis overleden, zo meldt het Duitse persbureau dpa op basis van veiligheidsbronnen. De dader, volgens dezelfde bronnen zelf een student, liep na het incident naar buiten en pleegde zelfmoord. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.