Oekraïense militairen met Brits antitankgeschut tijdens een driloefening.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense militairen met Brits antitankgeschut tijdens een driloefening. © REUTERS

“We laten ons door Poetin te snel de kast op jagen”: volgens uitgever Derk Sauer zal Rusland geen oorlog voeren

“De Russische president blaft nu heel hard, maar zal niet bijten”, zegt Nederlander Derk Sauer (69), die onafhankelijke media uitgeeft in Moskou. “Terwijl iedereen naar Oekraïne kijkt, verplaatst hij wel schaakstukken in Wit-Rusland en Kazachstan.”

85 reacties

 • christian peeters

  1 jaar geleden
  Poetin is een eerlijk verkozen president, en wil eerlijk onderhandelen, en wil ook zeker geen oorlog, zo iemand moeten we toch geloven.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Maak je maar geen enkele zorg over olie, Amerika drijft op één grote olie bel, dit zijn de officiële schattingen: Amerika heeft 4 keer zoveel olie als Rusland, 6 keer zoveel als in Canada, 10 keer zoveel olie als in Saoedi-Arabië, 18 keer zoveel olie als Irak, 21 keer zoveel olie als Koeweit, 22 keer zoveel olie als Iran, 500 keer zoveel olie als Jemen. En meer aardgas en steenkool dan de rest van de wereld zijn elkaar. Bron: Chemicals and resources are interconnected industries: Statista.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Ives Ameel: " Amerika of China dat zou toelaten dat een grootmacht net aan zijn grens zou staan?" Amerika is aanwezig en verblijven op uitnodiging van landen. Amerika heeft nog nooit een land veroverd. Hoe je het ook bekijkt, de EU werd gecreëerd bij de Amerika in 1953. Het was bedoeld om verdere oorlog tussen Frankrijk en Duitsland en andere landen te voorkomen door de grondoorzaak van oorlog aan te pakken. China is geen grootmacht, nooit geweest. Amerika is de enigste super-power in de wereld.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Gaskraan dicht en wij betalen daar zal het op uitdraaien en Poetin zal geen Navo aan zijn grenzen toelaten, net als Amerika of China dat zou toelaten dat een grootmacht net aan zijn grens zou staan. Iedereen in zijn eigen voortuin we zien nu al de problemen met die ex Oostbloklanden. Ik wil mijn leven niet in de weegschaal leggen voor hen ginder.
 • Fernand Beaumonde

  1 jaar geleden
  Poetin weet intussen dat als hij Oekraïne annexeert er weinig of geen militaire acties komen van NAVO en VS. Economische sancties treffen de EU even hard als Rusland. Elk gebied dat pro Rusland is in pro Westerse landen zal hij steunen. Een Oekraïne in chaos is hem meer waard dan een economisch pro Westerse welvaart staat. Nu nog extra Russische militairen in de grenzen van Polen, Polen etc en de chaos is compleet