Wat er gebeurt als een vegetariër voor het eerst in 22 jaar vlees eet

Al 22 jaar had de Amerikaanse Stephanie Potakis geen vlees meer gegeten.  Tot ze naar een vleesrestaurant ging en voor het eerst sinds heel lang ze van kip, beenmerg en steak genoot. Je zou denken dat ze na zo lang zou gruwelen van wat er op haar bord lag, maar haar reactie is erg verrassend.

Toen Stephanie 10 jaar was, besloot ze vegetariër te worden toen ze besefte dat vlees slecht voor het milieu was en ze de wereld wilde redden.  Maar onlangs liep ze rond op een ribfestival en toen kreeg ze het erg moeilijk. "De ribbetjes zagen er zo goed uit en het vlees rook zo lekker, dat ik begon te denken dat het misschien tijd was om mijn mening te herzien."

En een bezoekje aan het restaurant Swift & Sons lijkt Potakis overtuigd te hebben om haar eetgewoonten te veranderen. Ze begon met een stukje kip en Potakis was meteen verbaasd door de combinatie van sappigheid en knappigheid van het gerecht.

Ook geeft de vegetariër toe geïntrigeerd te zijn door beenmerg, omdat chefs op kookprogramma's dit altijd de hemel inprijzen. Potakis moet na een uitgebreide proefsessie hen gelijk geven. Maar het beste hield ze voor het einde: de vegetariër belandt in de zevende hemel dankzij een stukje steak. "Vanaf nu eet ik elke dag vlees", besluit de eens zo overtuigde vegetariër.