Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Defensie – DG StratCom
Volledig scherm
© Defensie – DG StratCom

Wat doet ons Belgische leger in het buitenland?

4 reacties

 • Razi Duymazlar

  3 jaar geleden
  Dat is het, respect, daar dient defensie voor se, 90% om de belangen en veiligheid van hun eigen staat te vrijwaren. De resterende 10% voor andere doelen. Ook als het nadelig is voor andere staten. Grensoverschrijdende Operaties horen hierbij. NOTA: Deze regel geldt voor iedere staat.
 • Louis Roux

  3 jaar geleden
  God zij dank,nog eens een positief verhaal. Wat een verademing in deze tijd van sensatie. Proficiat aan onze mannen en vrouwen van defensie,
 • Freddy Wouters

  3 jaar geleden
  Goed artikel persdienst Defensie. To the point. Dat is defensie, niet meer en niet minder. Heb respect voor de gasten ze verdienen het.
 • Walter WOUTERS

  3 jaar geleden
  Zeer goede voorstelling van defensie, terwijl in Blankenberge de meeste inwoners van de stad en de bugemeester tegen defensie zijn...... en zeker tegen veteranen ik maak dit dagelijks mee, het zijn enkel de immo-kantoren en de zelfstandigen die tellen.....
 1. ‘Napalmmeisje’ ondergaat laatste huidbehandeling na 50 jaar: “Nu ben ik niet langer een slachtoffer van de oorlog”

  ‘Napalm­meis­je’ ondergaat laatste huidbehan­de­ling na 50 jaar: “Nu ben ik niet langer een slachtof­fer van de oorlog”

  Phan Thi Kim Phuc wordt ook wel het ‘napalmmeisje’ genoemd. De vrouw is de centrale figuur op een van de meest iconische foto’s uit de wereldgeschiedenis. Phuc was amper 9 jaar oud toen ze op 8 juni 1972 door fotograaf Nick Ut in beeld werd gebracht, nadat de Amerikanen het Zuid-Vietnamese dorpje Trảng Bàng met napalm hadden bestookt. Phuc, die ondertussen 59 jaar oud is, reist al een tijdje regelmatig naar Miami, in de Amerikaanse staat Florida, om de ernstige brandwonden op haar bovenlichaam te laten laseren. Deze week onderging ze daar haar allerlaatste huidbehandeling.
 2. Onderwijsinstellingen kunnen nog afwijken van ‘knip’ na tweede bachelor

  Onderwijs­in­stel­lin­gen kunnen nog afwijken van ‘knip’ na tweede bachelor

  De onderwijsinstellingen kunnen nog steeds afwijken van de zogenaamde ‘knip’ na de tweede bachelor als daar een goede reden voor is. Dat benadrukte Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement bij het debat over het ontwerpdecreet. De ‘knip’ houdt in dat studenten die in het academiejaar 2023-2024 in het hoger onderwijs starten, na het tweede jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit het eerste jaar. Zo niet, mogen ze niet naar het derde jaar overgaan.