Wanhopige vader tegen Franse premier: "Waar is mijn dochter?"

videostill
Een radeloze man heeft de Franse premier Valls geconfronteerd om meer informatie te verkrijgen in verband met zijn spoorloze dochter. De vrouw bevond zich vrijdagavond in de Parijse concertzaal Bataclan waar terroristen een bloedbad hebben aangericht.

Toen Manuell Valls de pers toesprak in het Gare de Nord in de Franse hoofdstad, werd hij onderbroken door een wanhopige vader. De man, duidelijk helemaal overstuur, riep dat hij zijn dochter nergens kon vinden.

"Ik heb geen enkel nieuws over haar ... Ik weet zelfs niet waar ze is", zei hij. "Dat is onaanvaardbaar in dit land. Niemand kan me enige informatie verschaffen."

Op beelden is te zien hoe de politie wil tussenkomen maar wordt tegengehouden door de premier. Hij zei: "Wees kalm, wees kalm. In jouw plaats zou ik ook ongerust zijn."

In concertzaal Bataclan vond op vrijdagavond een vreselijke afslachting plaats toen drie terroristen het vuur openden tijdens het optreden van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal. Minstens 89 mensen lieten het leven vooraleer twee schutters zichzelf opbliezen en een derde terrorist werd uitgeschakeld door de politie.