Vesdredal, het gebied dat in juli 2021 werd getroffen door zware overstromingen.
Volledig scherm
Vesdredal, het gebied dat in juli 2021 werd getroffen door zware overstromingen. © Tessa Kraan

Wallonië maakt meer budget vrij voor opkuis overstromingen

De Waalse regering heeft donderdag bijkomend budget vrijgemaakt voor de opkuis van het afval en de weggespoelde gronden na de overstromingen van juli. Het afvalvolume dat verwerkt moet worden is nog groter dan aanvankelijk aangenomen, zo deelde het kabinet van minister van Milieu Céline Tellier (Ecolo) mee.

 1. HLN SKIWEERBERICHT. Sneeuwrijke start van de paasvakantie, maar zal de zon ook schijnen?
  PREMIUM

  HLN SKIWEERBE­RICHT. Sneeuwrij­ke start van de paasvakan­tie, maar zal de zon ook schijnen?

  Het wintersportseizoen loopt stilaan op zijn einde, maar in veel skigebieden is het nog steeds heerlijk vertoeven. Er ligt nu zelfs meer sneeuw dan tijdens de kerstvakantie. De komende dagen lijkt het opnieuw volop winter in de Alpen en valt er nog een dik pak bij. Maar blijft het nadien ook nog winters of breekt de lente door? Meteoroloog Jonas De Bodt maakt een vooruitblik op het skiweer tijdens de eerste week van de paasvakantie.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.