Een Tesla aan de thuislader
Volledig scherm
PREMIUM
Een Tesla aan de thuislader © Tesla

“Wacht niet tot jaareinde met installatie thuislaadpunt.” Wie niet snel bestelt, riskeert maximaal fiscaal voordeel te mislopen

U wil dit jaar nog elektrisch beginnen rijden? Stel de installatie van een thuislaadpunt dan niet uit. De wachttijd voor particulieren loopt bij sommige installateurs nu al op tot het jaareinde, wat voor hen sowieso al een drukke periode wordt. “Wie nog lang wacht, riskeert dit jaar geen laadstation meer geïnstalleerd te krijgen, en misloopt daarmee ook het grootste fiscale voordeel”, zo waarschuwen federatiekoepel Mobia en EV Belgium.

35 reacties

 • Jacky Leman

  12 maanden geleden
  Kom binnen 50 jaar misschien nog eens terug om een EV-wagen te kopen. Hopelijk is tegen dan mijn loon ook vertienvoudigd... en meer.
 • Luc Ver Eecke

  12 maanden geleden
  Sukkelaars met een auto op batterijen , ze gaan jullie nog wel jossen de politiekers .
 • Renée Verhoeven

  1 jaar geleden
  Ron, u bent wel heel schappelijk met uw prijzen, een deftige zonnepaneel installatie van beetje vermogen kost je 7000 euro, thuisbatterij zelfde prijs, warmtepomp met deftig rendement, dus met grondwater kost 15000euro. En als je dan een winter hebt zoals nu gehad, dan kan je nog niet eens je thuisbatterij opladen met de panelen, laat staan je EV of warmtepomp voeden, je zal de massa's stroom dan nog eens zeer duur van het net kopen als iedereen hem nodig heeft. Weg gegooid geld allemaal dus.
 • Christiaan Vernist

  1 jaar geleden
  Wat een onzin hier onder weer van vele. Is het onwetendheid of jaloezie? Heb zelf particulier een E-wagen. De beste koop ooit. Laadpaal nergens voor nodig als je dat niet wilt. Ik laad met een mobiele lader aan 11kWh op 3 fase 400V. Zo kan ik ook gaan tanken bij familie en vrienden die overschot stroom hebben van zonnepanelen. E-wagen rijdt zalig. De kleine meerkost verdien je terug door lage brandstof en onderhoud kosten.
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Allez vooruit, iedereen met een accu op wielen moet het spelletje meespelen. Doe maar! Het tandenknarsen komt later!
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Moeder vindt zoon (22) dood in gracht nadat ze tracking-app van iPhone gebruikt: “Ik had gespaard kunnen blijven van die afschuwelijke verwondingen”

  Moeder vindt zoon (22) dood in gracht nadat ze trac­king-app van iPhone gebruikt: “Ik had gespaard kunnen blijven van die afschuwe­lij­ke verwondin­gen”

  Een Britse moeder heeft haar 22-jarige zoon dood teruggevonden in een gracht. Toen hij na een avondje uitgaan niet was thuis gekomen, sloeg de moeder alarm en werd er een zoektocht ingesteld. Dankzij de tracking-app op hun iPhones vond ze hem. De zoon was slachtoffer van een aanrijding door een auto, de 22-jarige bestuurder was er vervolgens vandoor gegaan. Hij moet nu voor 86 maanden naar de gevangenis en is zijn rijbewijs 77 maanden kwijt.
 3. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge