Waasland-Beveren vandaag rond met Cedomir Janevski?

Photo News
Altijd met twee woorden spreken, maar normaal gezien bereikt Waasland-Beveren vanavond een akkoord met Cedomir Janevski (55). Tenminste, als de raad van bestuur van de Wase club een consensus bereikt. "En dat wil ik eerst nog zien", vertelt voorzitter Dirk Huyck ons.

"Ik wil graag benadrukken dat er nog geen besluit is genomen", gaat hij verder", maar we maken morgen (vandaag, red.) sowieso onze definitieve keuze. Of we nog een alternatief hebben voor Janevski? Ja." Maar wie dat is, wil de voorzitter liever niet kwijt. De naam van Bob Peeters (ex-Waasland-Beveren) werd hier en daar gesuggereerd, maar dat blijkt niet het geval.  

Maric
Cedomir Janevski was al vanaf het ontslag van Stijn Vreven topkandidaat op de Freethiel. Janevski had graag zijn eigen assistent meegebracht (ex-Waasland-Beverenspeler Milos Maric, red.), maar die eis wordt sowieso niet ingewilligd. Dat was trouwens een van de redenen waarom de onderhandelingen niet eerder afgerond werden. Waasland-Beveren had immers geen zin om na Stijn Vreven ook nog een assistent op straat te zetten. Zeker niet na de compleet onverwachte stuntzege tegen Anderlecht vorige week, twee dagen na het ontslag van Vreven.

Vierde club
Voor Cedomir Janevski wordt Waasland-Beveren mogelijk zijn vierde club in België. Eerder coachte hij al Club Brugge (bekerwinst in 2007), Bergen en Moeskroen in ons land. Bij die laatste club werd hij begin dit jaar ontslagen.

Photo News
BELGA