Waarom nog langer meer betalen voor energie?

Door met een groot aantal mensen samen energie aan te kopen, kan er flink bespaard worden op de energierekening. Bovendien kan je vrijblijvend inschrijven.

Alle particulieren die een contract hebben afgesloten met een energieleverancier voor elektriciteit en/of gas kunnen hun voordeel doen door gratis deel te nemen aan de oproep voor groepsaankoop van Test-Aankoop. Als zoveel mogelijk particuliere verbruikers samen hun energie aankopen, ontstaat een sterkere onderhandelingspositie tegenover de energieleveranciers.
 
Om deel te nemen, volstaat het een eenvoudige vragenlijst in te vullen, waarin onder meer de verbruiksgegevens voor elektriciteit en/of gas worden opgevraagd. Die vind je op de meest recente jaarlijkse afrekening van je huidige energieleverancier(s). Door het opgeven van de huidige verbruiksgegevens kan Test-Aankoop later precies becijferen wat de mogelijke besparing is. Minder dan 5 minuten volstaan om tientallen euro's per jaar te besparen op de energiefactuur.

Voordeel voor iedereen
Voor de groepsaankoop verkent Test-Aankoop verkent de markt en onderhandelt met geïnteresseerde energieleveranciers de gunstigste aankoopcondities voor het samengevoegd verbruik van alle deelnemers. De leveranciers maken hun prijsvoorstel over onder gesloten enveloppe. Test-Aankoop selecteert de drie beste voorstellen voor gas en elektriciteit.

Deelnemen kan ook voor wie in een appartementsgebouw woont (uitsluitend voor de privé-woning), voor wie meerdere eigendommen bezit (elke eigendom dient afzonderlijk ingeschreven te worden), voor wie verhuurt (maximaal jaarverbruik van 100.000 kWh gas en 50.000 kWh elektriciteit), voor wie de woning pas heeft betrokken, of voor wie zonnepanelen heeft.

Vrijblijvend
Wanneer de door Test-Aankoop opgehaalde drie beste voorstellen via e-mail worden bekendgemaakt aan de deelnemers, is er geen verplichting om van leverancier te veranderen. Wie kiest voor de voordelige voorstellen kan dat zonder risico op onderbreking van de energietoevoer en zonder opzegvergoeding. Er dient enkel een opzegtermijn van één maand gerespecteerd te worden. Bovendien regelt Test-Aankoop de nodige formaliteiten voor het wisselen van leverancier(s). Het volstaat een link in de ontvangen e-mail met de drie voorstellen aan te klikken. Deze link leidt automatisch naar de inschrijvingspagina van de winnende leverancier. Een nieuw contract start vier tot acht weken na het aanvaarden van het voorstel.

Vergelijken loont altijd
Ook wanneer je huidige energieleverancier bij de drie voorstellen van Test-Aankoop zou behoren, is besparen mogelijk. Hiervoor is een link voorzien in de mail die Test-Aankoop uitstuurt na het afsluiten van de procedure voor groepsaankoop. Test-Aankoopleden genieten van een bijkomend voordeel: zij ontvangen een vergoeding van 9 euro per energiemeter, of 18 euro voor wie ingaat op het voorstel voor elektriciteit en gas.

Betaal minder door te surfen naar www.verlaaguwfactuur.be.