Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Waarom MR per se maaltijdcheques wil blijven serveren

Na de eco- mogen ook de maaltijdcheques door de papierversnipperaar gehaald worden. Tenminste, als het van de Vlaamse regeringspartijen afhangt. Maar de MR zegt 'nee', omdat dit jobs zou kosten en minder geld naar de economie zou doen vloeien.

 1. “Vrouwelijke passagiers uit vliegtuig gehaald en inwendig onderzocht op luchthaven Qatar”
  QATAR - AUSTRALIË

  “Vrouwelij­ke passagiers uit vliegtuig gehaald en inwendig onderzocht op luchthaven Qatar”

  De autoriteiten in Australië maken zich ‘ernstig zorgen’ over geluiden dat een groep vrouwelijke reizigers op een ‘buitengewoon ongepaste’ manier is behandeld op de luchthaven van Doha, de hoofdstad van Qatar. De vrouwen, die begin oktober op een vlucht van Qatar Airways naar Sydney zaten, werden volgens Australische media plots uit het vliegtuig gehaald voor een ‘inwendig onderzoek’. “Ik was doodsbang dat ze me ergens mee naartoe zouden nemen”, aldus een van de vrouwen.
 2. Agente die Hitlergroet bracht tijdens fatale interventie: “Ik wilde een grapje maken”

  Agente die Hitler­groet bracht tijdens fatale interven­tie: “Ik wilde een grapje maken”

  De 25-jarige politievrouw die de Hitlergroet bracht tijdens een interventie op de luchthaven van Charleroi waarbij de 38-jarige Jozef Chovanec zwaargewond raakte en uiteindelijk overleed, bedoelde naar eigen zeggen “niets” met het gebaar. Dat vertelt ze in een interview aan De Standaard. “Ik wilde een grapje maken. Twee seconden later besefte ik dat ik in de fout was gegaan”, luidt haar verklaring.