Jeroen en Valerie Aertgeerts van Kostuum&Karamel in Mechelen. “Het is precies alsof iederéén dit weekend een verkleedfeestje heeft.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen en Valerie Aertgeerts van Kostuum&Karamel in Mechelen. “Het is precies alsof iederéén dit weekend een verkleedfeestje heeft.” © Jan De Meuleneir / Photo News

Waarom is Halloween populairder dan ooit? “Horror is hip”

Schrik niet als u straks op straat mensen met iets anders dan zo’n lichtblauw chirurgisch maskertje op hun gezicht ziet lopen. Het is namelijk Halloween en in deze vreemde tijd, waarin corona nog steeds het leven bepaalt, is dat feest van vrolijke angst populairder dan ooit. “Zelfs wie zich niet graag verkleedt, doet dit jaar mee.” Maar dat vermaledijde virus is niet de énige reden voor het succes. “Horror is hip.”

  1. Kiev vreest dat “zwaarste gevechten nog moeten komen”

    Kiev vreest dat “zwaarste gevechten nog moeten komen”

    Oekraïne verwacht dat Rusland in het voorjaar een nieuw offensief zal starten, gevolgd door de zwaarste gevechten sinds het uitbreken van de oorlog. "We hebben een lange, zware weg achter de rug, maar ik besef dat de ergste gevechten nog moeten komen", wellicht in de komende twee à drie maanden, verklaarde de secretaris van de Nationale Veiligheidsraad in Oekraïne, Oleksij Danilov, in een interview dat werd uitgezonden op de Britse zender Sky News.