Waar wil dit Anderlecht naartoe? Geen visie, geen duidelijkheid, geen plan, enkel chaos

Photo News
Het discours dat René Weiler en bij uitbreiding heel Anderlecht hanteert, heeft stilaan zijn houdbaarheidsdatum bereikt. De zomer is al ver voorbij, de bladeren zijn van de bomen gewaaid, kinderen zetten hun schoen voor de Sint. Time's up.

We zijn bijna december en paars-wit lijkt geen stap verder te staan dan in het begin van het seizoen. Dit Anderlecht heeft geen plan - of toch geen consistent. De wedstrijd tegen Zulte Waregem was het exponent van de stuurloosheid die zich eigen heeft gemaakt van de Belgische recordkampioen. Neem nu de comeback van Ivan Obradovic. De afgelopen maanden mentaal en/of fysiek niet klaar bevonden, maar na zijn opmerkelijke selectie voor de Servische nationale ploeg en goede prestatie tegen het Wales van Gareth Bale, mocht de linksachter plots ook negentig minuten spelen voor zijn club. De juiste keuze - Obradovic speelde een uitstekende eerste helft - maar de manier waarop die tot stand gekomen is, blijft frappant.

Onze Anderlechtwatcher Niels Vleminckx schuwt de harde taal allerminst. Lees zijn mening inclusief het commentaar van Weiler op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 2 euro.

BELGA
BELGA
BELGA