Waar president Obama zich mee bezig houdt wanneer niemand kijkt

Screenshot.
Facebook Screenshot.
De boog kan niet altijd gespannen staan, zelfs niet in het Witte Huis. Dat is duidelijk te zien in een hilarisch filmpje van BuzzFeed waar de Amerikaanse president Obama aan meewerkte. Benieuwd wat er zoal achter gesloten deuren gebeurt? Eén woord: selfiestick. Het is hiermee alvast bewezen dat de politieke leider van Amerika over een gezonde dosis humor en zelfspot beschikt.

Deze week nog zat BuzzFeed samen met Obama voor een interview en toen werd ook aangekondigd dat een exclusief Facebookfilmpje zou volgen. Het ging er voor die tweede zitting duidelijk iets losser aan toe. De onderliggende boodschap van de grappige beelden: vooral jongere mensen aansporen zich voor 15 februari in te schrijven voor Obamacare. Vandaar het worstelen met de uitspraak van 'february' in het Engels.


Presidenten zijn ook maar gewone mensen, zo blijkt. In het filmpje - de beelden kan je onderaan dit artikel bekijken - worden we getrakteerd op talloze gekke bekken, gedraagt Obama zich vooral zoals iedereen (raar, dus) en lijkt hij te doen waar zijn tegenstanders hem wel eens van durven beschuldigen: namelijk niets. Verder bewondert hij zichzelf in een toch wel vuile spiegel (met de zonnebril van Joe Biden trouwens) en maakt hij een gekke tekening van zijn vrouw Michelle.

Screenshot.
Facebook/BuzzFeed Screenshot.

Ook haalt hij de beruchte selfiestick boven, want 'YOLO'! En wanneer er iets misloopt is het de schuld van? Inderdaad, Obama. #ThanksObama


Vorige maand sprak Obama nog met enkele populaire Youtube-sterren en de samenwerking met BuzzFeed maakt ook deel uit van die poging om een jonger en breder publiek te bereiken via verschillende nieuwe media.

Het volledige filmpje kan u hieronder bekijken. Het werd sinds deze middag (plaatselijke tijd) al meer dan 6 miljoen keer aangeklikt op Facebook, kreeg meer dan 180.000 likes en werd meer dan 130.000 keer gedeeld.