Waar is Sasha? Internet vraag zich af waar Obama's dochter was tijdens afscheidsrede

Malia, Michelle en Barack Obama op het podium na de de laatste toespraak van de afscheidnemende president. Waar was Sasha?
EPA Malia, Michelle en Barack Obama op het podium na de de laatste toespraak van de afscheidnemende president. Waar was Sasha?
'Waar is Sasha?' is de vraag die vooral rondging op sociale media nadat haar vader, afscheidnemend president Barack Obama zijn laatste speech voor het Amerikaanse volk in zijn thuisstad Chicago hield.

Na afloop van de toespraak stapten Obama's vrouw Michelle en zijn oudste dochter Malia het podium op, om samen met Barack afscheid te nemen van het publiek. Van jongste dochter Sasha was vreemd genoeg geen spoor te bekennen.

Na afloop van de speech werd er op internet onder de hashtag #whereissasha dan ook druk gespeculeerd over de afwezigheid van het meisje: er wordt gegrapt dat ze van een tiranieke baas geen vrij had gekregen, dat ze vroeg naar bed moest van haar strenge moeder of dat ze in het Witte Huis was achtergebleven om 'Home Alone'-achtige vallen te zetten voor Trump.

Examen
Anderen vragen zich meer serieus af wat er nu belangrijker kan zijn dan de laatste speech van "je vader, president van de vrije wereld", aldus een Twitteraar.

Wel, school dus. Een woordvoerder van het Witte Huis heeft bevestigd dat de jongste Obama morgen een belangrijk examen heeft en dat ze de avond nodig had om te studeren.

Bij Barack Obama's inauguratiespeech op 1 december 2008 waren beide dochters aanwezig.
EPA Bij Barack Obama's inauguratiespeech op 1 december 2008 waren beide dochters aanwezig.