Waar haalt de creatief directeur van een lifestylemerk zelf haar inspiratie?

www.ijffphotography.com
Nine Ijff www.ijffphotography.com
Maja Krstic is de nieuwe creatief directeur van Sissy-Boy, de lifestylewinkel uit Nederland met deco, mode en lekkere foodspullen. Het merk opent dit jaar maar liefst vier nieuwe winkels in België, dus wij mochten Maja even ontmoeten.

Maja is ontwerpster. In haar vorige job bij Scotch & Soda was ze hoofd-designer van Atelier Scotch, een mannenlijn. Nu is ze verantwoordelijk voor alle concepten, look en feel van de winkels en de visuele communicatie van Sissy-Boy. Leuke creatieve job, maar waar blijft ze zelf haar inspiratie halen?


"Ik heb geen aan- of uit-knop"

"Creativiteit past niet in een werkdag. Ik word ook geïnspireerd op vakantie, in mijn vrije tijd, tijdens etentjes met vrienden, op een tentoonstelling, in de film, op muziekfestivals. Dat is belangrijk om zoveel mogelijk input te verzamelen. Maar dan sluit ik me ook op sommige dagen af. Dan ga ik door al mijn research en verzamel ik daarvan kleurkaarten, moodboards."

www.ijffphotography.com
Nine Ijff www.ijffphotography.com

"Mijn gsm gaat overal met me mee"

"Ja natuurlijk ga ik slapen met mijn gsm!", lacht Maja. "Als ik slaap gaat hij op vliegtuigmodus, maar zodra ik mijn ogen open check ik mijn Instagramfeed. Ik ben ook nog steeds een grote gebruiker van Pinterest. Al vind ik het een beetje gewoontjes geworden. Ik mis de creativiteit van in het begin. Maar ik ben er nog niet klaar mee, er staat nog steeds zoveel inspiratie bij elkaar. Het internet is echt een belangrijke bron van inspiratie geworden. Ik hou van online magazines, bijzondere blogs, websites van fotografen. Op vakantie ga ik eerder offline. Dan geniet ik er nog eens van om gewoon in magazines te bladeren. "

Instagram @sissyboy1982

"New-York en Tokyo inspireren me het meeste"

"Naar New-York probeer ik zo vaak mogelijk te reizen. Alles komt daar samen. Het is zo anders dan Europa en toch wordt het elke keer als je het bezoekt weer wat kleiner. Daar ontdek ik nieuwe trends, leuke shops, prachtige mode op straat.
Maar voor een écht andere wereld moet je naar Tokyo. Het is zo interessant om te zien hoe je trends van daar naar hier kan vertalen."

Uit de zomercollectie
Sissy-Boy Uit de zomercollectie

"Mijn huis is een klein museum"

"Ik verzamel veel kleine vintagespullen. Ik haal veel inspiratie uit het verleden. Alles is al eens gemaakt of gedaan, maar door onze persoonlijke ervaring en visie geven we er een nieuwe vorm aan. Het is hoe je de dingen ziet en hoe je ze je eigen maakt. Of het nu om kunst, muziek, kleuren of vormen gaat: je wordt geïnspireerd als de dingen plots allemaal samenvallen en een concept worden. "

De winkel in Hasselt is al geopend, op de planning staan nog Knokke, Brugge en Gent.
Sissy-Boy De winkel in Hasselt is al geopend, op de planning staan nog Knokke, Brugge en Gent.

"Geen inspiratie? Laat het los."

Van creatieve mensen die van hun passie hun job maken denken we vaak dat ze onvermoeibaar zijn, dat stress hun vreemd is. "Niets is minder waar", zegt Maja "net omdat je creatief werkt is het moeilijk om de balans tussen privé en werk te bewaren. Wat is Maja en wat is Sissy-Boy? Mijn Instagramaccount bewaar ik bijvoorbeeld enkel voor mezelf en mijn vrienden. Yogalessen helpen ook. En als ik écht een dag heb waarop de inspiratie niet komt, dan heb ik maar één goede tip: laat het los. Gelukkig weet ik nu al uit ervaring dat het altijd nog komt, dat alles altijd goed komt."

het zomerservies
Sissy-Boy het zomerservies